Wild animals 1

Wild AnimalsIn deze blogs geven we je allerlei tips voor filmpjes, liedjes en prentenboeken bij het thema ‘wild animals’, speciaal voor de onder- en middenbouw. Klik op de titels van de filmpjes, liedjes en prentenboeken voor voorbeelden op YouTube. We verwijzen ook naar onze andere blogs over ‘animals’ en naar de materialen in de webshop die goed aansluiten bij dit thema. Heel veel plezier!

BESTEL: THEMAPAKKET WILD ANIMALS

Filmpjes

-Can you guess which wild animals are hiding? – Homer
Superleuk, interactief filmpje, waarin kinderen moeten raden welk dier er tevoorschijn komt. Ze kunnen eventueel meelezen. Als het dier bekend is, wordt er gevraagd: ‘Can you pretend to be me?’ en doen de kinderen het dier na.  Dieren die in dit filmpje voorkomen: panda, parrot, tiger, polar bear, meerkat, dolphin.

-Wild animals quiz – Armagan Citak
Er is een korte omschrijving, die leerlingen zowel kunnen horen als lezen. Daarna raden ze om welk dier het gaat en komt het dier tevoorschijn. Het gaat een stuk sneller dan bovenstaand filmpje en dus meer geschikt voor de midden- en bovenbouw. Als je het steeds even stop zet en langzaam voorleest, kun je het ook in de onderbouw gebruiken. De bewegende beelden van echte dieren maken het filmpje erg aanrekkelijk. Dieren die in dit filmpje voorkomen: lion, zebra, elephant, snake, crocodile, bear, giraffe, tiger.

-Steve and Maggie Racing through a Wild Animal Safari – Wow English TV
Steve en Maggie gaan op safari en komen allerlei dieren tegen. Steve omschrijft de dieren, zodat leerlingen eerst even zelf kunnen bedenken om welk dier het gaat. Het gaat vrij snel, maar er wordt wel veel herhaald (‘What is it? It’s a …’). Het is vooral leuk om te gebruiken als afsluiting van een les. Als je echt de woordjes wilt aanleren of oefenen, zou ik een ander filmpje gebruiken. Dieren die in het filmpje voorkomen: lion, elephant, crocodile, tiger.

LEES OOK: DEAR ZOO

-Wild animal sounds – Kinderen leren videos
Je ziet eerst een tekening van het dier, waarbij het woord hardop wordt gezegd. Daarna zie je bewegende beelden van het dier en het geluid dat het dier maakt. Mooi filmpje. Misschien iets teveel en te ingewikkelde woorden voor de onderbouw. Dieren die in dit filmpje voorkomen: alligator, bear, buffalo, eagle, elephant, fox, gorilla, hippo, jaguar, leopard, lion, moose, otter, owl, parrot, penguin, snake,

-Learning Wild Animals for Kids – Organic learning
Eenvoudig filmpje voor de allerkleinsten. Getekende dieren worden voorgesteld. De groep dieren wordt steeds groter. Daarna wordt alles nog eens herhaald. Dieren die in dit filmpje voorkomen: water buffalo, giraffe, flamingo, elephant, ostrich, rhino, crocodile, warthog, gorilla, zebra, lion, hyena, chimpanzee.

-Children’s Wild Animal Identification Video – Toddler World TV
Een vrolijk en mooi filmpje voor groep 1/2 waarin je bewegende beelden ziet van verschillende dieren. Er wordt steeds gevraagd: ‘What animal is this?” of ‘What kind of animal do you see? Of ‘Look, what is this little animal?’. Leuk om te laten zien als de leerlingen de namen van de dieren al een beetje kennen en dus de antwoorden kunnen roepen. Dieren die in dit filmpje voorkomen: crocodile, monkey, elephant, lizard, lion, bear, turtle, mongoose.   

BESTEL: MINILOCO WILD ANIMALS

Liedjes

Learn Zoo animals for kids – Maple Leaf learning
Dit filmpje bestaat uit drie delen. In het eerste deel zing je een vrolijk liedje waarin je steeds delen van een dier ziet. Er wordt gezongen ‘What is it, what is it? I don’t know! What is it, what is it? Hey, let’s go! What is it, what is it? Please show me! Are you ready? One, two, three!’. Als de leerlingen dit liedje eenmaal kennen, is het ook leuk om te gebruiken als je nieuwe woorden aanleert met flashcards. Dieren die in het liedje voorkomen: tiger, monkey, panda.

In het tweede deel van dit filmpje worden er meer dieren genoemd in het liedje ‘Let’s go to the zoo zoo zoo’: alligator, rabbit, penguin, lion, elephant, monkey, kangaroo, tiger.

In het derde deel laten ze allerlei wilde dieren nog eens ritmisch voorbij komen, waarbij de kinderen de woorden na kunnen zeggen.

Jungle animals song – The Kiboomers
Rustig en interactief liedje op de melodie van ‘if you’re happy and you know it…’. De bedoeling is dat kinderen meedoen met de bewegingen van de dieren (if you want to be a monkey, jump up high; if you want to be a giraffe, stretch up tall etc.). Dieren die in het liedje voorkomen: tiger, elephant, crocodile, monkey, giraffe, hippo.

LEES OOK: FARM ANIMALS

-The animal song – Maple leaf learning
Een eenvoudig liedje waarin kinderen worden uitgenodigd om de bewegingen van de dieren na te doen en om te tellen tot tien. Leuk voor de onderbouw. Dieren die in het liedje voorkomen: kangaroo, elephant, rattle snake, pelican, koala.

-Yes, I can – Supersimplesongs
Vrolijk liedje waarin aan de dieren gevraagd worden of ze iets kunnen. Er wordt geoefend met de chunks ’Yes, I can’ en ‘No, I can’t ‘. Behalve de dierennamen, leren leerlingen ook woorden als clap, stomp, climb, swim, fly & run. Dieren die in het liedje voorkomen: bird, elephant, little fish, gorilla, buffalo. Bij dit liedje kun je via de site van supersimplelearning leuke werkbladen downloaden.

-Animal Freeze game– The Kiboomers
Een liedje waarbij bewogen moet worden: stomp like an elephant, waddle like a penguin, hop like a kangaroo, swim like a polar bear, swing like a monkey. Als je ‘freeze’ hoort, moet je stilstaan. Leuk voor zomaar tussendoor!

-Walking in the jungle – supersimplesongs
Interactief liedje: lekker zingen en bewegen. In de blog ‘animals 2’ vind je allerlei ideeën bij dit liedje (even naar beneden scrollen)

Meer liedjes over de dierentuin vind je in de blog ‘dear zoo’.

LEES OOK: WILD ANIMALS 2

Prentenboeken

Hooray for hat – Brian Won
Leuk verhaal over chagrijnige dieren die vrolijk worden als ze een mooie hoed krijgen. Door de vele herhalingen, zullen leerlingen al snel meedoen. Na het voorlezen kun je samen met de leerlingen een hoed bedenken die andere mensen vrolijk maakt. Of leerlingen tekenen zelf een hoed. Dieren die in het boek voorkomen: elephant, zebra, turtle, owl, lion, giraffe.

1 2 3 to the zoo – Eric Carle
Een eenvoudig boekje, zonder tekst, waarbij leerlingen niet alleen de dierennamen leren, maar ook leren tellen. Het filmpje is niet van geweldige kwaliteit, maar dan krijg je wel een indruk  van het boekje. Het is te koop bij Bol.com. Dieren die in het boekje voorkomen: elephant, hippo, giraffe, lion, bear, crocodile, seal, monkey, snake, bird. Leuk om in de English Corner te leggen zodat leerlingen hetzelf kunnen pakken en hardop kunnen ‘lezen’.

Polar bear polar bear, what do you hear -Eric Carle
Mooie variant op ‘Brown bear, brown bear, what do you see?’. Leerlingen oefenen de dierennamen en het geluid dat ze maken. Door de vele herhalingen zullen ze het boek als snel hardop mee ‘lezen’. Dieren die in het boekje voorkomen: polar bear, lion, hippo, flamingo, zebra, boa constrictor, elephant, leopard, peacock, walrus.

BESTEL: FLASHCARDS WILD ANIMALS

The ugly five – Julia Donaldson
Een leuk boek, op rijm, voor de midden- en bovenbouw. Het gaat over lelijke dieren en er komt er steeds eentje bij. Samen zingen ze elke keer hetzelfde liedje, dat natuurlijk heel leuk is om samen met de leerlingen te zingen. Er staat behoorlijk veel tekst in het boek en er komen moeilijke woorden in voor. Vandaar mijn advies: vanaf groep 5!  Dieren die in het boek voorkomen: lion, flamingo, kudu, leopard, zebra, rhino. De lelijke dieren die samen op pad gaan:  hyena, wildebeest, vulture, warthog, marabou stork.

Don’t wake up tiger – Britta Teckentrup
Hierover schreef ik al eerder een blog, dus klik op deze link voor ideeën bij dit boek. Dieren die in dit boek voorkomen: tiger, mouse, frog, stork, fox, tortoise.

LEES OOK: AN ADVENTURE CALLED GRAVITY

error: