Wie is Lauren

Lauren van Mulligen studeerde Franse taal- en Letterkunde (ja, echt waar!) en vertaalwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam. Zij werkte jarenlang als projectmanager voor diverse internationale bedrijven en woonde een jaar in Zuid Afrika, voordat ze besloot om de lerarenopleiding Engels in Utrecht te volgen. Vanuit haar passie om spelenderwijs, gedifferentieerd en communicatief les te geven, startte zij in 2010 haar eigen bedrijf ´Spelen met Engels´. Zij was elf jaar lang vakleerkracht Engels in het fulltime hoogbegaafdenonderwijs.

Lauren begeleidt basisscholen bij de invoering van Engels vanaf groep 1 (VVTO) en bij de invoering van CLIL. Tijdens haar studiedagen, maar ook op haar website, deelt zij haar inspirerende lesideeën en haar enthousiasme voor het vak. In augustus 2022 verscheen de 3e editie van het boek ´Engels in het basisonderwijs, (meer dan de) kennisbasis vakdidactiek´, dat Lauren samen met Marianne Bodde-Alderlieste heeft geschreven (Noordhoff).

Lauren is ervan overtuigd dat iedere leerling inspirerende Engelse lessen verdient, waarin spelenderwijs wordt geleerd en waarbij rekening wordt gehouden met de leerbehoeften van leerlingen. Durven communiceren in het Engels staat hierbij voorop. Daarnaast gelooft zij dat iedere groepsleerkracht zelfverzekerd en met veel plezier Engels kan geven, op een manier die bij hem/haar past.

Zowel in haar werk als projectmanager als in haar werk als leerkracht in het voortgezet onderwijs, merkte Lauren dat zij niet de kwaliteit kon leveren die zij zo duidelijk voor ogen had. Ook kon ze haar creativiteit niet kwijt. Ze wilde communicatief, creatief en gedifferentieerd lesgeven: Wat heeft een leerling nodig en hoe speel je daar op in? Daarom startte zij Spelen met Engels!

Zij begon in 2010 met het geven van naschoolse cursussen aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Ook werkte zij als vakleerkracht voor hoogbegaafde kinderen op de Prinsenakker te Bennekom en de Lettertuin te Ede. Zij bedacht al haar lessen zelf en hield zoveel mogelijk rekening met de verschillende niveaus en leerstijlen binnen de groepen. Wegens tijdgebrek geeft zij geen naschoolse cursussen meer en is zij in 2020 gestopt met lesgeven.

In 2013 ontstond het idee om haar expertise te delen met andere leerkrachten. Ze begon met het schrijven van blogs, maar al snel kwamen daar een nieuwsbrief, diverse workshops en uiteindelijk ook de meerdaagse VVTO-training en CLIL-training bij. Omdat steeds meer scholen de praktische training van Spelen met Engels weten te vinden, heeft Lauren inmiddels ook twee online cursussen ontwikkeld en er zullen er nog velen volgen. Zo kunnen leerkrachten in hun eigen tijd en tempo hun Engelse lessen een boost geven en hoeft Lauren geen nee te verkopen.

Spelen met Engels heeft inmiddels ook eigen lesmateriaal dat door vele scholen wordt gebruikt. Soms als complete methode, soms als aanvulling op een al bestaande methode. Het lesmateriaal vind je in de webshop. Je kunt hier ook een gratis lespakket downloaden om eens te ‘proeven’ van het spelenderwijs leren.

Lauren heeft een dochter van achttien en een zoon van zestien. Ze sport regelmatig, doet veel aan yoga, mediteert elke dag, leest graag, gaat graag uit eten of naar het theater. Ze heeft een hekel aan spinnen en aan strijken. Ze is gek op de zomer en op haar werk.

Wil je meer informatie over workshops, coaching, (online) training of lesmateriaal? Neem dan gerust contact op via 06-18949848 of info@spelenmetengels.nl.

error: