Wie is Lauren

Lauren Salomons studeerde Franse taal- en Letterkunde (ja, echt waar!) en vertaalwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam. Zij werkte jarenlang als projectmanager voor diverse internationale bedrijven en woonde een jaar in Zuid Afrika, voordat ze besloot om de lerarenopleiding Engels in Utrecht te volgen. Vanuit haar passie om spelenderwijs, gedifferentieerd en communicatief les te geven, startte zij in 2010 haar eigen bedrijf ´Spelen met Engels´. Zij is vakleerkracht Engels op een basisschool in Ede en ontwerpt haar eigen lessen.

Lauren begeleidt basisscholen bij de invoering van Engels vanaf groep 1 en bij de invoering van CLIL. Tijdens haar studiedagen, maar ook op haar website, deelt zij haar inspirerende lesideeën en haar enthousiasme voor het vak. In maart 2018 verscheen de 2e editie van het boek ´Engels in het basisonderwijs, (meer dan de) kennisbasis vakdidactiek´, dat Lauren samen met Marianne Bodde-Alderlieste heeft geschreven.

Lauren is ervan overtuigd dat iedere leerling inspirerende Engelse lessen verdient, waarin spelenderwijs wordt geleerd en waarbij rekening wordt gehouden met de leerbehoeften van leerlingen. Durven communiceren in het Engels staat hierbij voorop. Daarnaast gelooft zij dat iedere groepsleerkracht zelfverzekerd en met veel plezier Engels kan geven, op een manier die bij hem/haar past.

Meer over Lauren...

Zowel in haar werk als projectmanager als in haar werk als leerkracht in het voortgezet onderwijs, merkte Lauren dat zij niet de kwaliteit kon leveren die zij zo duidelijk voor ogen had. Ook kon ze haar creativiteit niet kwijt. Ze wilde communicatief, creatief en gedifferentieerd lesgeven: Wat heeft een leerling nodig en hoe speel je daar op in? Daarom startte zij Spelen met Engels!

Zij begon in 2010 met het geven van naschoolse cursussen aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Ook werkte zij als vakleerkracht voor hoogbegaafde kinderen op de Prinsenakker te Bennekom en de Lettertuin te Ede. Zij bedacht al haar lessen zelf en hield zoveel mogelijk rekening met de verschillende niveaus en leerstijlen binnen de groepen. Wegens tijdgebrek geeft zij geen naschoolse cursussen meer en is zij eind 2019 gestopt met lesgeven.

In 2013 ontstond het idee om haar expertise te delen met andere leerkrachten. Ze begon met het schrijven van blogs, maar al snel kwamen daar een nieuwsbrief, diverse workshops en uiteindelijk ook de meerdaagse VVTO-training en CLIL-training bij. Omdat steeds meer scholen de praktische training van Spelen met Engels weten te vinden, heeft Lauren er sinds september 2018 er een collega bij: Froukje. Samen zullen zij hun enthousiasme voor Engels in het basisonderwijs zoveel mogelijk delen met leerkrachten die daar behoefte aan hebben.

Lauren is getrouwd met Aldo, heeft een dochter van vijftien en een zoon van dertien. Ze sport regelmatig, gaat graag uit eten of naar het theater. Ze heeft een hekel aan spinnen (en dat vinden haar leerlingen dan weer heel grappig) en aan strijken. Ze is gek op de zomer en op haar werk.

 

Froukje Polman schrijft af en toe blogs voor Spelen met Engels, zodat zij haar kennis en enthousiasme over Engels in het basisonderwijs kan delen met andere groepsleerkrachten. Zij studeerde in 2011 Cum Laude af aan de Fontys Pabo in Eindhoven met haar afstudeerproject ‘Hop on, over hoe leerlingen en leerkrachten positief kennismaken met VVTO Engels’.  Met dit afstudeerproject won zij in 2011 de Fontys Onderwijsprijs (2e) en de nationale Onderwijs TopTalentprijs (1e). Sinds die tijd is Froukje altijd bezig geweest met VVTO: als leerkracht in het basisonderwijs, als VVTO-coördinator, als gastdocente op de Fontys Pabo Tilburg en Eindhoven, als mede-beoordelaar van de minor studenten VVTO en als educatief auteur.

Wil je meer informatie over workshops, coaching, training of lesmateriaal? Neem dan gerust contact op via 06-18949848 of info@spelenmetengels.nl.