Loading...

Wie is Lauren

/Wie is Lauren
Wie is Lauren 2018-05-02T11:25:03+00:00

Lauren Salomons studeerde Franse taal- en Letterkunde en vertaalwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam. Zij werkte jarenlang als projectmanager voor diverse internationale bedrijven en woonde een jaar in Zuid Afrika, voordat ze besloot om de lerarenopleiding Engels in Utrecht te volgen. Vanuit haar passie om spelenderwijs, gedifferentieerd en communicatief les te geven, startte zij haar eigen bedrijf ´Spelen met Engels´. Zij is vakleerkracht Engels op een basisschool in Ede en zij bedenkt haar eigen lessen.

Lauren begeleidt basisscholen bij de invoering van VVTO en CLIL. Tijdens haar trainingen en studiemiddagen, maar ook op haar website, deelt zij haar inspirerende lesideeën en haar enthousiasme voor het vak.

Zij is ervan overtuigd dat iedere leerling inspirerende Engelse lessen verdient, waarin spelenderwijs wordt geleerd, met als belangrijkste doel: communicatie. Daarnaast gelooft zij dat iedere groepsleerkracht zelfverzekerd en met veel plezier Engels kan geven.

Haar achtergrond in vogelvlucht:

  • Franse taal- en letterkunde & vertaalwetenschappen gestudeerd in Amsterdam
  • Projectmanager geweest voor verschillende internationale bedrijven (hotelbranche en ICT)
  • Een jaar in Zuid-Afrika gewoond om, voor een 5-sterrenhotel, een marketingproject op te starten en te begeleiden
  • Engels gestudeerd aan de lerarenopleiding in Utrecht
  • Twee jaar op een middelbare school gewerkt in Almere

Zowel in haar werk als projectmanager als in haar werk als leerkracht in het voortgezet onderwijs, merkte Lauren dat zij niet de kwaliteit kon leveren die zij zo duidelijk voor ogen had. Ook kon ze haar creativiteit niet kwijt. Ze wilde communicatief, creatief en gedifferentieerd lesgeven: Wat heeft een leerling nodig en hoe speel ik daar op in? Daarom begon zij haar eigen bedrijf.

  • Start ´Spelen met Engels´ in augustus 2010.

Zij begon in 2010 met het geven van naschoolse cursussen aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Ook werkte zij als vakleerkracht Engels op de Leonardoschool voor hoogbegaafde kinderen. Deze klassen zijn verbonden aan de Prinsenakker te Bennekom en de Lettertuin te Ede. Zij bedacht al haar lessen zelf en hield zoveel mogelijk rekening met de verschillende niveaus en leerstijlen binnen de groepen. Wegens tijdgebrek geeft zij geen naschoolse cursussen meer en werkt zij nu alleen nog op de Lettertuin.

In 2013 ontstond het idee om haar expertise te delen met andere leerkrachten. Ze begon met het schrijven van een blog, maar al snel kwamen daar een nieuwsbrief, diverse workshops en uiteindelijk ook een meerdaagse vvto-training bij. Nu deelt zij al haar ideeën met collega´s die net zo enthousiast zijn over Engels, maar die de vaardigheid of energie niet hebben om zich er uitgebreid in te verdiepen. Ook begeleidt zij groepsleerkrachten die het spannend vinden om Engels te geven of leerkrachten die eigenlijk niet zo tevreden zijn over de gebruikte methode, maar niet goed weten hoe ze daar een creatieve draai aan kunnen geven.

In maart 2018 verscheen het boek ´Engels in het basisonderwijs, (meer dan de) kennisbasis vakdidactiek´, dat Lauren samen met Marianne Bodde-Alderlieste heeft herschreven.

Lauren is getrouwd met Aldo, heeft een dochter van veertien en een zoon van twaalf. Ze sport regelmatig, gaat graag uit eten of naar het theater. Ze heeft een hekel aan spinnen (en dat vinden haar leerlingen dan weer heel grappig) en aan strijken. Ze is gek op de zomer en op haar werk.

Wil je meer informatie over workshops, coaching of training? Neem dan gerust contact op via 06-18949848 of info@spelenmetengels.nl / l.salomons@tele2.nl .

 

error: