Nascholing Engels vanaf groep 1

De training is bedoeld voor basisscholen die Engels gaan invoeren vanaf groep 1 en voor basisscholen die al zijn begonnen met het geven van Engels, maar behoefte hebben aan meer structuur en werkvormen.

Wat kun je verwachten?

-Vier leerzame en leuke dagdelen, verspreid over een schooljaar
-Alles over de didactiek en de theorie van het leren van een vreemde taal
-Heel veel activerende en coöperatieve werkvormen (direct toe te passen in je eigen klas)
-Zelf een lessenserie voorbereiden a.d.h.v. een thema (eventueel met methode)
-Tips voor differentiatie op leervoorkeur en niveau
-Je leert door vooral veel te doen en te ervaren.
-Je krijgt energie en inspiratie om zelf een Engelse les te bedenken of uit te voeren.
-We kijken voortdurend naar de wensen van het team en passen de studiedagen hierop aan, ook halverwege de training
-Handige readers met theorie en werkvormen
-Het document ‘Doelen voor Engels vanaf groep 1’
-Het document ‘Thema’s en woorden voor groep 1 t/m 8’

Vind je zo´n training spannend?

Ben je bang dat je niet voldoende tijd hebt om Engels te geven, om de lessen voor te bereiden of om een training te volgen? Twijfel je aan je didactische vaardigheden op dit gebied of ben je onzeker over de Engelse taal en hoe je dat kunt overbrengen op jouw leerlingen? Dan ben je niet de enige! Veel leerkrachten vinden het spannend om met Engels aan de slag te gaan en zien er soms best tegenop.  Na de eerste trainingsdag sta je al een stuk zelfverzekerder in je schoenen en zul je zien dat het allemaal best meevalt. Engels wordt leuk!

Na het volgen van de training zou je kunnen kiezen voor het keurmerk TalenT. Voor deze nascholingscursus kun je subsidie aanvragen bij Nuffic.

Wat vinden andere leerkrachten?

“Wat was het een inspirerende dag boordevol energie. Ik ben echt onder de indruk van hoeveel je te bieden hebt. Dank je wel voor je deskundige begeleiding. Graag nog een keer tot ziens!– Euranne van Gorkum, directrice CBS Louise de Coligny (Ede)
“Wij hadden als team inspiratie nodig om een goede vvto-school te worden. We zochten een training waar je dingen ging doen en niet alleen maar saai moest luisteren. We wilden geïnspireerd worden door dòen en ´Spelen met Engels´paste hier het beste bij. De studiedagen werden altijd op maat aangepast. Waar behoefte aan was, werd gedaan en daarom waren de middagen erg fijn. De uitleg was duidelijk en er heerste een open sfeer. We hebben spelend kennis opgedaan: We leerden door te doen en daardoor werden we gemotiveerd om het in onze eigen klas uit te voeren. Het was top!”
– Sabiena Veenhuizen, ´t Sterrenpad
“Het verschil is dat jij zélf juf bent en dus echt uit ervaring spreekt. De werkvormen en tips die je ons geeft… je hebt ze allemaal zelf uitgeprobeerd en je weet dus wat wel en wat niet werkt.” – Linda
“De website van Spelen met Engels stond boordevol ideeën en dit wilden wij graag in de praktijk ervaren. De studiedagen werden steeds aangepast aan de wensen van ons team en na elke studiedag ging iedereen meteen aan de slag met alle nieuwe werkvormen. Het team is echt aangezet tot actie: Engels is nòg meer gaan leven in de school. Lauren dacht goed met ons mee: er was tussen de studiedagen door een vlotte communicatie en tijdens de studiedagen werden we gemotiveerd door haar enthousiasme. Het verliep zò goed dat wij volgend schooljaar drie nieuwe studiemiddagen hebben gepland!”– Michelle van Koperen, OBS Het Driespan, Enkhuizen.
“De training was zinvol, afwisselend en motiverend. De tijd vloog voorbij! Ik was in het begin best een beetje huiverig, maar al snel was ik enthousiast. Het enthousiasme van Lauren werkt aanstekelijk en de readers zijn heel handig. Ik ga zeker aan de slag met alle werkvormen.” – leerkracht, De Kiezel (Best)
“De training zat vol verschillende werkvormen, maar tegelijkertijd was er ook structuur: Hoe kun je met of zonder methode een goede Engelse lessenreeks voorbereiden? Het was verhelderend, innovatief en gevarieerd. De ideeën zijn direct inzetbaar en de presentatie was heel enthousiast. Er is zoveel meer dan alleen maar bingo en memory! Het was een inspirerende cursus!” – diverse leerkrachten, De Kiezel (Best)

MEER INFORMATIE: VVTO TRAINING

error: