Spelen met Engels in groep 1 t/m 4

Hoe kunnen kinderen in groep 1 t/m 4 spelenderwijs Engels leren, aansluitend bij een thema of zomaar tussendoor?

In deze workshop ervaar je diverse actieve en coöperatieve werkvormen die je direct kunt toepassen in je eigen groep. Je krijgt verschillende actieve werkvormen aangeboden om van een liedje of prentenboek een hele les of lessenreeks te maken. Zomaar een liedje zingen of op het digibord laten zien, is leuk, maar er is zoveel meer te leren! We gaan kijken naar een grote hoeveelheid activiteiten die je vooraf, tijdens en na het zingen of voorlezen kunt doen. Hierbij maken we ook gebruik van flashcards. Ook ga je in groepjes aan de slag met het bedenken van korte, eenvoudige liedjes en chants. Je gaat naar huis met veel nieuwe ideeën, die je vervolgens direct in je eigen groep kunt gaan toepassen.

Kortom: een interactieve workshop waarbij je, net als je leerlingen, Engels gaat dòen!

Deze workshop is voor leerkrachten die:
– werkzaam zijn in groep 1 t/m 4 (eventueel groep 5)
– de methode los durven laten of willen uitbreiden
– nieuwe ideeën op willen doen, die ook buiten de Engelse les om te gebruiken zijn
– Engels willen integreren in de dagelijkse praktijk
– inzien dat zingen bijdraagt aan het leren van een nieuwe taal
-Engels thematisch willen aanbieden, aansluitend bij de belevingswereld van hun groep

De workshop duurt minimaal twee uur.

Wat vinden deelnemers van deze workshop? 

“Veel actieve werkvormen en praktische tips die direct zijn toe te passen in je eigen klas. Een afwisselende workshop vol bruikbare ideeën!” – Marleen
“Super inspirerend en gewoon leuk! Alles is meteen toepasbaar in de klas. Je kunt op een hele simpele manier korte momenten gebruiken om spelenderwijs even aandacht te geven aan Engels. Bijvoorbeeld in combinatie met het thema waar je op dat moment mee bezig bent.” – Lisanne Honings (De Toermalijn, Zeewolde)
“Een aanrader! Ik heb zoveel leuke ideeën opgedaan in anderhalf uur! Alles is direct toepasbaar in je eigen groep en ik ga dan ook zeker aan de slag met de vele werkvormen die je kunt doen met flashcards.”- Marieke Erné (De Toermalijn, Zeewolde)
“Een inspirerende workshop met direct toepasbare werkvormen en ideeën. Het sluit mooi aan bij IPC en bij coöperatief leren. Het werd met enthousiasme gebracht. Je wilt meteen aan de slag met alles wat je hoort. Super praktisch!’ – Rianne, Christa, Petra & Coby (De Toermalijn, Zeewolde)
“Door de verschillende werkvormen blijf je bij de les en vliegt de tijd voorbij. De activiteiten zijn direct te gebruiken in mijn groep en de reader met bronnen is heel handig. Verfrissend en motiverend, mede dankzij het enthousiasme van Lauren!”- Danielle
“Hands on and inspiring!” – Elke
error: