Animals

Met het thema ´animals´ kun je een behoorlijk aantal lesuren vullen, zonder dat er een methode aan te pas hoeft te komen (of juist als aanvulling op de bestaande methode). Hieronder een kleine greep uit de verschillende lesactiviteiten die je kunt gebruiken, voor zowel de onder- als bovenbouw:

Old Mac Donald had a farm´: Een bekend liedje waravan vele varianten zijn te vinden op YouTube. Eén van de leukste is toch wel die van Super Simple Online. Op de website vind je niet alleen het liedje, maar ook bijbehorende flashcards  en kleurplaten. Met behulp van flashcards kun je je leerlingen eerst uitleggen welke dieren er in het liedje voorkomen. Daarna zing je het eerst langzaam zelf, terwijl je de flashcards aanwijst of omhoog houdt. vervolgens zing je het liedje wat sneller, met de muziek. Zet niet gelijk het beeld erbij aan, want dan vergeten de kinderen te zingen en kijken ze alleen nog maar naar het filmpje.

There was an old lady´: Een geweldig liedje over een oud vrouwtje dat allerlei dieren inslikt en zo steeds dikker wordt. oldladyBij dit liedje kun je zelf flashcards of een werkblad maken (bijv. ´Zet de dieren die het vrouwtje inslikt op goede volgorde´). Er is ook een bijbehorend werkblad te downloaden en de tekst van het lied op de site van learnenglishkids.  Varianten van dit liedje zijn te vinden op YouTube.

 

– Dieren raden: Geef de leerlingen een flashcard met een dier erop. Jij moet raden welk dier ze in hun hand hebben. Als je duidelijke gebaren maakt tijdens het vragen stellen, begrijpen de leerlingen wat je zegt. Bijvoorbeeld: ´Is it big?´ (maak een groots gebaar met je handen), ´Does it have a tail?´ (laat een staart zien met je handen bij je rug), ´Can it fly?´, ´Is it dangerous?´ etc. Leerlingen die al ervaring hebben met het stellen van vragen in het Engels kunnen elkaar natuurlijk vragen stellen. Je kunt ook een dier op hun rug plakken of op hun voorhoofd. Succes gegarandeerd!

– Er zijn enorm veel prentenboeken waar dieren in voorkomen. Een leuke om voor te lezen is ´The story of the little mole who knew it was none of his business´. Bijna alle leerlingen kennen dit grappige boek in het Nederlands, dus het is erg herkenbaar. Als je zelf niet zo goed Engels spreekt, zijn er op YouTube goede filmpjes van te vinden (klik bijvoorbeeld op de titel).

– De dierenliedjes van ´ELF Kids videos´ zijn ontzettend leuk en handig om vocabulaire te oefenen. Het zijn een soort chants, dus het oefenen gaat ritmisch: Animals chant, Magic animal colors, Animals vocabulary chant en Zoo animals wild animals, Do you like pandas?, Farm animals song, Can an elephanty jump? .

error: