Engels lesmateriaal

8 handige websites

1. Allereerst noem ik natuurlijk de webshop van Spelen met Engels :-).  Deze wordt elke week aangevuld met spelletjes, werkbladen en flashcards. Het handigst is om per thema te zoeken, maar als je ál het materiaal van één specifiek thema wilt, kun je het beste en Themapakket aanschaffen. Nog niet alle thema´s voor het basisonderwijs zijn klaar, maar er wordt hard aan gewerkt.

2. Op www.learningresources.com zijn heel veel communicatieve en creatieve spelletjes te vinden. Ik zou hier alles wel van willen hebben! Aanraders zijn de dobbelstenen met ideeën voor spreken en schrijven (bovenbouw uiteraard).

3. Op www.sparklebox.co.uk vind je mooie posters, banners en flashcards. Op de site zelf is het lastig zoeken, dus je kunt beter op Google intypen wat je nodig hebt. Bijv: ´water flashcards sparklebox´, dan krijg je direct de juiste link. Ook kun je er posters downloaden voor de dagelijkse routine in de klas, zoals ´What´s the weather like?´en ´What day is it today?.

BESTEL: E-BOOK FLASHCARD FUN!

4. Op de site van www.trendenterprises.com vind je posters, spelletjes en flashcards. Even zoeken op ´english´ of ´language arts´ of gewoon op deze link klikken.

5. Op www.bol.com en Practicum Educatief koop ik zelf altijd mijn Engelse prentenboeken, zoals die van Julia Donaldson (bijv. The Gruffalo), Eric Carle (bijv. The very hungry caterpillar) en  natuurlijk Pete the cat. Ook via de site www.darsy.nl kun je prachtige prentenboeken en leesboeken bestellen. Je kunt hier zoeken op leeftijdscategorie.

Let op: Bestel je je boeken bij Practicum Educatief? Gebruik dan de code ‘SpelenmetEngels’ voor 10% korting. 

6. Vlaggetjes en andere items voor in je klaslokaal, vind je hier, op de site van Fun en Feest. Het is belangrijk om Engels zichtbaar te maken in je klas en op school. Meer hierover lees je in de blog over The English Corner.

7. Bij de Action en Flying Tiger koop ik vaak kaartjes of spelletjes met plaatjes, waar geen Nederlandse woorden op staan. Deze plaatjes komen altijd van pas in de Engelse les voor het aanleren of herhalen van vocabulaire.

8. Op de site van ESL Games Plus vind je allerlei spellen: van online & printable bordspellen tot PowerPoints en van kaartspellen tot korte video´s. Je kunt zoeken op Games of op Topics, dus alles is vrij eenvoudig te vinden.

LEES OOK:  6 HANDIGE WEBSITES

 

Reacties zijn gesloten.

error: