6 handige websites voor Engelse werkbladen

Ben je altijd uren aan het googelen, op zoek naar nieuwe en interessante werkbladen in het Engels? Heb je niet genoeg aan de werkbladen van Spelen met Engels? Lees dan hieronder zes van mijn favoriete websites:

1. LearnEnglishKidsAfbeeldingsresultaat voor learnenglishkids

Deze site is zeer geschikt voor de onder- en middenbouw, maar voor scholen die in groep 7 pas starten met Engels is hier ook nog prima materiaal te vinden. De site is handig onderverdeeld in: ´Read & Write´, ´Listen & Watch´, ´Speak & Spell, ´Grammar & Vocabulary´, ´Fun & Games en ´Print & Make´.

Bij elk filmpje en elke tekst kun je materiaal uitprinten (werkbladen, kleine flashcards en knutselmateriaal) of online spelletjes doen. Je kunt gemakkelijk zoeken op thema. Ook vind je er (beeld-)materiaal voor sprookjes als Little red riding hood en Jack and the beanstalk. Bij ‘short stories’ (onder ‘listen & watch’) zijn er bovendien vereenvoudigde Shakespeare verhalen, zoals Hamlet en Much Ado about nothing. Deze zijn alleen geschikt voor de bovenbouw.

Er is een gedeelte voor ouders, zodat deze actief betrokken kunnen zijn bij wat hun kinderen op school leren.

BESTEL: THEMAPAKKET CLOTHES 

2. SuperSimple

Ideaal bij de thema´s in de onderbouw. Zowel op de site (onder ‘songs’) als op hun YouTube-kanaal vind je geweldige liedjes.  Verder vind je op de site bijbehorende flashcards, werkbladen en knutselideeën.  Je kunt zoeken per liedje of per thema. Ook staan er handige ´teaching tips´. Bij ‘shows’ staan allerlei filmpjes, van poppenfilmpjes tot tekeninstructies en van tekenfilmpjes tot nog meer liedjes. Met deze site (in combinatie met bijvoorbeeld het materiaal van Spelen met Engels) heb je eigenlijk geen methode in de onderbouw nodig.

12 YOUTUBE KANALEN VOOR KLEUTERS

Afbeeldingsresultaat voor islcollective

3. ISLCollective

Op deze uitgebreide site plaatsen leerkrachten hun Engelse lesmateriaal, onderverdeeld in ´printables´ (werkbladen, spelletjes en flashcards), ´projectables´ (powerpoints met flashcards, spelletjes, quizzen en uitleg) en ´video lessons´ (beeldmateriaal met bijbehorende vragen). Je moet wel eerst gratis een account aanmaken, maar daarna kun je allerlei werkbladen per thema downloaden.

Tip: Soms zijn er kleine spelfouten gemaakt of past het werkblad net niet helemaal bij wat je in je hoofd had. De werkbladen zijn vaak in Word gemaakt, dus je kunt ze gemakkelijk zelf aanpassen.

4. LearnEnglishTeens

Deze site is vooral geschikt voor leerlingen in groep 7 en 8. Er zijn opdrachten om de verschillende vaardigheden te oefenen, maar ook grammatica en vocabulaire komen aan de orde.  De opdrachten zijn zowel individueel als klassikaal uit te voeren, omdat je de werkbladen (bijv. leesteksten en bijbehorende vragen) niet alleen online kunt maken,maar ook kunt uitprinten.

Afbeeldingsresultaat voor learnenglishteens

Onder het kopje ´UK now´ vind je video´s met betrekking tot Groot-Brittannië, inclusief vragen. Bij ´study break´ kunnen leerlingen een spelletje doen of filmpjes van YouTubers kijken. Hier zijn geen opdrachten of werkbladen bij, maar leerlingen kunnen wel hun Engelse commentaar achterlaten.

Bij alle opdrachten staan de niveaus van het ERK vermeld, zodat je precies weet wat geschikt is voor jouw leerlingen.

LEES OOK: KORTE FILMPJES VOOR DE BOVENBOUW

5. BogglesWorld

Afbeeldingsresultaat voor bogglesworld

Geschikt voor de midden- en bovenbouw. De site ziet er in eerste instantie ongeorganiseerd uit, maar als je op ´search site´ klikt, kun je je eigen zoekterm invoeren en krijg je het materiaal dat je wilt hebben.  Verder kun je nog klikken op kopjes als ´flashcards´, ´lesson plans´ en ´worksheets´, maar dan krijg je niet alles te zien wat er is. Advies is dus echt om op thema te zoeken! Je kunt ook op Google zoeken door het thema in te voeren en ´bogglesworld´ erbij te typen. Dat doe ik zelf altijd en geeft het beste en snelste resultaat.

6. Sparklebox

Ook op deze site is het lastig zoeken. Je kun je het beste een zoekterm invoeren, anders ben je eindeloos bezig. Mijn advies: Typ op Google je thema in en typ er´sparklebox´ bij. Je krijgt vervolgens de mooiste wordmats, knutselmateriaal en werkbladen. Klik op het blad dat je wilt downloaden en vervolgens op ´free download´ (dat staat onder ´download main resource´). De onderwerpen variëren van sprookjes (Jack and the beanstalk), tot standaard thema´s (body) tot CLIL- thema´s (space).

Have fun! 

BESTEL: THEMAPAKKET MY FAMILY

PS. Zou je je eigen taalvaardigheid wel eens wat willen bijspijkeren? Kijk dan eens op www.bbc.co.uk/learningenglish. Deze site is vooral geschikt voor de vergevorderde leerling in de bovenbouw of voor leerkrachten die zelf aan de slag willen. Er zijn video´s en luisterboeken met bijbehorende vragen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je uitspraak oefenen.

LEES OOK: ENGELS MATERIAAL

Reacties zijn gesloten.

error: