6 handige websites

Ben je altijd uren aan het googelen, op zoek naar nieuw en interessant lesmateriaal? Ik wel 🙂 . Hieronder 6 van mijn favoriete websites:

1. www.learnenglishkids.britishcouncil.orgAfbeeldingsresultaat voor learnenglishkids

Deze site is zeer geschikt voor de onder- en middenbouw. Scholen die in groep 7 pas starten met Engels kunnen hier ook nog prima materiaal vinden. De site is handig onderverdeeld in: ´Read & Write´, ´Listen & Watch´, ´Speak & Spell, ´Grammar & Vocabulary´, ´Fun & Games en ´Print & Make´.

Bij elk filmpje en elke tekst kun je materiaal uitprinten (werkbladen, flashcards en knutselmateriaal) of online spelletjes doen. Je kunt gemakkelijk zoeken op thema. Ook vind je er (beeld-)materiaal voor sprookjes als ´Little red riding hood´ en ´Jack and the beanstalk´.

Er is een gedeelte voor ouders, zodat deze actief betrokken kunnen zijn bij wat hun kinderen op school leren.

2. www.supersimpleonline.com

Ideaal bij de thema´s in de onderbouw. Op hun YouTube-kanaal vind je de liedjes en op de site vind je bijbehorende flashcards, werkbladen en knutselideeën.  Je kunt zoeken per liedje of per thema. Ook staan er handige ´teaching tips´.

LEES OOK: 12 YOUTUBE KANALEN VOOR KLEUTERS

Afbeeldingsresultaat voor islcollective

3. en.islcollective.com

Op deze uitgebreide site plaatsen leerkrachten hun Engelse lesmateriaal, onderverdeeld in ´printables´ (werkbladen, spelletjes en flashcards), ´projectables´ (powerpoints met flashcards, spelletjes, quizzen en uitleg) en ´video lessons´ (beeldmateriaal met bijbehorende vragen). Je moet wel eerst gratis een account aanmaken, maar daarna kun je allerlei werkbladen per thema downloaden.

Tip: Soms zijn er kleine spelfouten gemaakt of past het werkblad net niet helemaal bij wat je in je hoofd had. De werkbladen zijn vaak in Word gemaakt, dus je kunt ze gemakkelijk zelf aanpassen.

4. www.learnenglishteens.britishcouncil.org

Deze site is vooral geschikt voor leerlingen in groep 7 en 8. Er zijn opdrachten om de verschillende vaardigheden te oefenen, maar ook grammatica en vocabulaire komen aan de orde.  De opdrachten zijn zowel individueel als klassikaal uit te voeren, omdat je de werkbladen (bijv. leesteksten en bijbehorende vragen) niet alleen online kunt maken,Afbeeldingsresultaat voor learnenglishteensmaar ook kunt uitprinten.

Onder het kopje ´UK now´ vind je video´s met betrekking tot Groot-Brittannië, inclusief vragen. Bij ´study break´ kunnen leerlingen een spelletje doen of filmpjes van youtubers kijken. Hier zijn geen opdrachten of werkbladen bij, maar leerlingen kunnen wel hun Engelse commentaar achterlaten.

Bij alle opdrachten staan de niveaus van het ERK vermeld, zodat je precies weet wat geschikt is voor jouw leerlingen.

LEES OOK: KORTE FILMPJES VOOR DE BOVENBOUW

5. http://www.bogglesworldesl.com/Afbeeldingsresultaat voor bogglesworld

De site ziet er in eerste instantie ongeorganiseerd uit, maar als je op ´search site´ klikt, kun je je eigen zoekterm invoeren en krijg je het materiaal dat je wilt hebben. Geschikt voor de midden- en bovenbouw. Verder kun je nog klikken op kopjes als ´flashcards´, ´lesson plans´ en ´worksheets´, maar dan krijg je niet alles te zien wat er is. Advies is dus echt om op thema te zoeken! Je kunt ook op Google zoeken door het thema in te voeren en ´bogglesworld´ erbij te typen. Dat doe ik zelf altijd.

6. www.sparklebox.co.uk

Op deze site kun je het beste een zoekterm invoeren, anders ben je eindeloos aan het zoeken. Je kunt ook op Google je thema intypen en dan ´sparklebox´ erbij zetten. Je krijgt vervolgens de mooiste wordmats, knutselmateriaal en werkbladen. Klik op het blad dat je wilt downloaden en vervolgens op ´free download´ (dat staat onder ´download main resource´). De onderwerpen variëren van sprookjes (Goldilocks), tot standaard thema´s (body) tot CLIL- thema´s (space).

Have fun! 

PS. Zou je je eigen taalvaardigheid wel eens wat willen bijspijkeren? Kijk dan eens op www.bbc.co.uk/learningenglish. Deze site is vooral geschikt voor de vergevorderde leerling in de bovenbouw of voor leerkrachten die zelf aan de slag willen. Er zijn video´s en luisterboeken met bijbehorende vragen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je uitspraak oefenen.

PS. Zoek je ook nog extra materiaal voor spelletjes, (voorlees-)boeken en puzzels? Lees dan eens deze blog:
ENGELS MATERIAAL

Reacties zijn gesloten.

error: