Pete the cat

Ik ben een grote fan van Pete the Cat. Ik ben sowieso gek op katten, maar Pete is echt geweldig. Hij is stoer, relaxed, zingt de mooiste liedjes en beleeft geweldige avonturen. Ik heb hem al tevoorschijn gehaald tijdens Kerst, Moederdag, Valentijnsdag en Pasen, maar ook op andere momenten komt hij prima van pas. Hoog tijd dus dat hij even de aandacht krijgt in een blog!

Handpop

Allereerst is er de handpop, te bestellen op bijv. bol.com voor 14 euro. Mocht hij hier niet meer leverbaar zijn, dan kun je het eens proberen bij Wordery (gratis verzenden). Deze pop kun je goed gebruiken als je het zelf nog lastig vindt om Engels te spreken. Dat voelt soms onnatuurlijk, omdat je de rest van de dag continu Nederlands spreekt met je leerlingen. Uiteindelijk is het wel belangrijk dat je jezelf aanwent om Engels als voertaal te gebruiken, maar Pete is (vooral in het begin) een handig hulpje in de kring.

Je kunt de handpop vragen laten stellen (How are you? What´s your name? What colour is your shirt?) en hem zelf ook vragen stellen (Pete, what are we going to do today?). Verder kun je natuurlijk diverse spelletjes doen: Je kunt hem verstoppen (Where is Pete? Is he under the chair? Is he on the desk?), je kunt opdrachtjes geven aan je leerlingen (Put Pete in your drawer, put Pete next to the door, give Pete to me, point to Pete´s nose, point to Pete´s leg) en je kunt hem gebruiken als je één van de vele boeken voorleest waarin hij voorkomt.

Er is ook een gewone pop: Deze heeft een wat gevulder lijfje en kun je ook rechtop laten zitten. Zowel bij Bol.com als bij Wordery is deze te koop.

BESTEL: THEMAPAKKET MY HOUSE

Pete the cat website

Op de site van Pete the cat vind je alle boeken die er zijn, inclusief werkbladen, spelletjes, liedjes en video´s. Klik op een boek en je ziet vanzelf de beschrijving van het verhaal. Daaronder staan de activiteiten die je kunt downloaden. De boeken zijn onderverdeeld in story books, picture books, ´I can read books´ en song books. Eigenlijk zijn alle boeken prima te gebruiken als voorleesboek in de onderbouw. Op bol.com kun je de boeken makkelijk bestellen. Bij een groot aantal boeken vind je leuke (Amerikaanse) filmpjes op youtube, zoals bijvoorbeeld ´I love my white shoes´ of ´Pete the cat and his four groovy buttons´.  De boeken hebben eigenlijk altijd een moraal, waarin wordt benadrukt dat je goed bent zoals je bent.

Het fijne aan deze boeken is dat je ze kunt gebruiken bij bepaalde feestdagen en bij de thema´s die je behandelt.

Afbeeldingsresultaat voor pete the cat

Voorbeeldfilmpjes

Hieronder een selectie van de vele boeken (klik op de titels voor voorbeeldfilmpjes):

Numbers: His four groovy buttons
Numbers & animals: The missing cupcakes
Colours: I love my white shoes
School: Rocking in my school shoes & The surprise teacher
Feelings & emotions: The magic sunglasses
Days of the week / being different: The new guy
Music and dancing: The Cool cat boogie
Food & drinks: Pete´s big lunch & The bad banana
Transportation: Pete the cat´s train trip & Wheels on the bus
Clothes: Too cool for school
Animals: A pet for Pete & The cool caterpillar
Summer: At the beach & Pete the cat goes camping
Winter: Snow daze
Sea creatures: Pete the cat scuba cat
Christmas: Pete the cat saves Christmas & 12 days of Christmas
Easter: Big easter adventure
Valentine: Valentine’s day is cool
Sports: Play ball!
Pirates / Monster: Pete the cat and the treasure map
Family: Rock on mum and dad

LEES OOK: VAN PRENTENBOEK NAAR ENGELSE LES

Introduceren van een boek

Op OBS De Bloeiende Betuwe is er een hele lessenreeks ontworpen bij het boekje ´Pete the cat and the bad banana´

In de onderbouw werk je eigenlijk altijd met een thema. Dit thema verspreid je over een paar lessen, zodat je voldoende input kunt geven en de leerlingen ook echt kunt laten oefenen met de vocabulaire. Een boek van Pete the cat is goed te gebruiken bij de introductie van een nieuw thema. De handpop kan bijvoorbeeld vertellen wat het thema gaat worden en vragen aan de leerlingen wat ze er al over weten.

Voordat je een boek gaat lezen, bespreek altijd eerst de belangrijkste woorden aan de hand van flashcards. Zo herkennen de leerlingen bepaalde woorden als je daadwerkelijk gaat lezen. Bijv. bij ´Pete the cat and his magic sunglasses´: ´Look what I am wearing. I am wearing sunglasses, because the sun is shining today. You know who is also wearing sunglasses today? Pete! But he´s got very special sunglasses. They are magic, they make you happy.´ Vervolgens laat je plaatjes zien van de verschillende emoties die in het boek voorkomen en kun je ook aan de kinderen vragen hoe ze zich voelen.

Kortom: Pete the cat is eigenlijk onmisbaar in jullie ´English library´. Bekijk eens wat filmpjes op youtube en oordeel zelf.

Hier nog een link met extra materiaal:  https://spelenmetengels.nl/petethecatpart1/ (sowieso handig om eens te googelen op ´Pete the cat + activities´ of ´Pete the cat + worksheet´, dan kom je vanzelf inspirerend materiaal tegen.

BESTEL: THEMAPAKKET FOOD & DRINKS

Reacties zijn gesloten.

error: