Growth mindset

DE TRAININGAfbeeldingsresultaat voor leerkuil talentenlab
In maart en april 2017 heb ik in Lunteren de training van Platform Mindset gevolgd. Met een stuk of vijftig juffen, coaches en begeleiders werd ik ondergedompeld door Lonneke Snijder, Floor Raeijmaekers en Inge Corstiaans in Makkieland & Lefland, in groeitaal, complimenten geven, strategieën gebruiken, fixed vs growth mindset, soorten fouten en de leerkuil. Een training met ongedwongen sfeer en voldoende afwisseling tussen theorie en praktijk.

Hoewel de meeste theorie mij wel bekend was, vond ik het heel nuttig om weer even met de neus op de feiten te worden gedrukt: Hoe geef ik eigenlijk complimenten aan mijn kinderen en aan mijn leerlingen? Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik dit structureel ga veranderen? Dat het een gewoonte wordt om groeitaal te gebruiken, zodat vooral het proces wordt beloond en niet het resultaat.

Ik heb zin om alles wat ik geleerd heb te gaan oefenen en te gebruiken. Mijn zoon merkte vandaag al gelijk het verschil. Nadat hij een aantal bladzijden spelling had gedaan, stelde ik hem wat vragen over hoe dit een paar weken geleden ging (huilen, boos, ´ik snap het niet’) en hoe het nu ging (bijna foutloos). Hij zei: ´Mam, waarom stel je al die vragen? Je lijkt wel een psycholoog!´.

Reacties zijn gesloten.