Happy Easter!

In dit artikel vind je allerlei ideeën rondom Pasen. Veel plezier!

BESTEL: THEMAPAKKET EASTER

Onder- en middenbouw

Voorlezen

Pete the cat, big Easter adventure: Een geweldig boek waarin veel vocabulaire voorkomt om ´Easter´ te introduceren. Klik hier voor een voorbeeld filmpje op YouTube. Klik hier om het boek te kopen viaBol.com.
Happy Easter Maisy: Een leuk boekje voor de onderbouw, waarin Maisy op zoek gaat naar verstopte eieren. Klik hier voor een voorbeeld filmpje. Helaas is het boekje niet leverbaar bij Bol.com, maar wel bij Amazon.
Peppa´s Easter egg hunt: Er zijn diverse filmpjes van Peppa Pig met betrekking tot Pasen. Bekijk ze hier. Een leuk boekje kun je ook bestellen bij Practicum Educatief. Met de code SpelenmetEngels krijg je 10% korting.

LEES OOK: PETE THE CAT

Filmpjes

Het filmpje ´The great egg hunt´ is leuk voor de middenbouw. Leerlingen kunnen via het digibord naar het filmpje kijken en eventueel tegelijkertijd meelezen. Woorden als bucket, eggs, goat, sack, grass en chicken worden geoefend. Er is een leuk en leerzaam werkblad bij te downloaden, maar ook de tekst van het filmpje. Zelf heb ik in de tekst 15 woorden gewist en deze onder aan het blad, in willekeurige volgorde, geschreven. De leerlingen (groep 5/6) moesten de woorden op de juiste plek in de tekst schrijven.
Peppa Pig and the great egg hunt: kijk hier.
Vocabulaire oefenen zonder flashcards, maar liever op het digibord? Kijk dan dit filmpje: Easter vocabulary
Inside an easter egg: grappig filmpje over de  buitenkant van een paasei. Maar hoe ziet het er eigenlijk uit aan de binnenkant van het paasei?
Easter egg hunt: eenvoudig filmpje om enkele woordjes te oefenen. Zeer geschikt voor de kleuters.

Liedjes 

Easter song for children: een vrolijk liedje over het echte Paasverhaal, inclusief Engelse ondertiteling. Niet geschikt voor kleuters.
This is the way the bunny hops: een liedje waarbij leerlingen actief mee kunnen doen (wiggle your nose, flop your ears, shake your tail etc.).
The Bunny Hokey Pokey: dansen en zingen!
Ten bunnies counting song: tellen en dansen met tien paashaasjes.
Silly Easter bunny: de Paashaas vergeet steeds een belangrijk voorwerp: his basket, his carrot, his flower etc. Leuk voor kinderen om mee te zingen en dan hard te roepen wat hij is vergeten.
Here comes Peter Cottontail: een gezellig liedje voor de middenbouw, niet makkelijk mee te zingen, maar wel leuk om aan het eind van de les te kijken.

Flashcards

Spelen met Engels heeft natuurlijk haar eigen flashcards. Je vindt de 13 prachtige tekeningen hier.
Andere (kleinere) flashcards met woorden vind je hier. Je kunt de woorden op de achterkant van het plaatje plakken of de woorden los als flashcard gebruiken, zodat je memory kunt spelen met plaatje & woord.

BESTEL: MEMORY EASTER

Werkbladen & knutselen

-Laat leerlingen hun eigen ´Easter card´ maken, door er diverse uit te printen via deze link. Als je op ´skip´ klikt als ze vragen om ´enter your card information´ en daarna op ´print´, kun je de kaart gewoon leeg uitprinten, zodat leerlingen er zelf op kunnen tekenen en schrijven.
– Diverse werkbladen vind je op de site van dltk-holidays. Van eenvoudige sudoku’s tot kleurplaten.
– Spelen met Engels heeft een setje van 11 werkbladen gemaakt: voor elke groep zit er wel een leuke opdracht bij.

BESTEL: WORKSHEETS EASTER

Midden- en bovenbouw

Filmpjes

-British holidays Easter: Een informatief filmpje (3 minuten) over hoe de Britten Pasen vieren. Er is Engelse ondertiteling. Je kunt hier enkele vragen bij maken, zodat leerlingen geconcentreerd blijven. Daarna kijk je het filmpje nogmaals om samen naar de antwoorden te luisteren.
Easter in Britain: Hoe wordt Pasen gevierd in Groot-Brittannië? Een leuk filmpje met Engelse ondertiteling. Dit filmpje gaat wat langzamer dan het filmpje hierboven en is daarom geschikter voor kinderen in de bovenbouw die nog moeite hebben hebben met Engels en voor kinderen in de middenbouw.
How are Easter eggs made?: Een filmpje dat vrij snel gaat, dus voor gevorderde leerlingen. Je kunt hierbij online oefeningen maken of het werkblad uitprinten. Er is een opdracht die de leerlingen maken voorafgaand aan het filmpje, dan een opdracht voor tijdens het filmpje en een opdracht voor erna. Omdat er best moeilijke woorden in staan, is het belangrijk om het werkblad eerst klassikaal te bespreken. Hier vind je de antwoorden.

LEES OOK: SPRING!

Flashcards

Flashcards van Spelen met Engels
-Flashcards over het echte Paasverhaal, met woorden en plaatjes, vind je hier. Je kunt hierbij een ´wordmat´ downloaden. Deze kun je ophangen in je English corner, zodat de leerlingen regelmatig de woorden zien en lezen. Meer flashcards vind je onder het kopje ´onder- en middenbouw´.
-28 kleine flashcards over Easter vind je op bogglesworld. Je kunt hiermee ook gelijk de voorzetsels oefenen.

Werkbladen

Setje met werkbladen van Spelen met Engels
-Woordzoekers
Diverse werkbladen (zoals kruiswoordpuzzels, bingo, rijmpjes etc.)
Werkblad Easter (lijntjes trekken, woordzoeker)
Diverse werkbladen (zoals woordjes omcirkelen of invullen, naar beneden scrollen)

Maak er een vrolijke les of lessenreeks van! Ik wens jullie fijne Paasdagen.

BESTEL: THEMAPAKKET SPRING

Reacties zijn gesloten.

error: