Websites

Websites 2016-08-19T12:51:24+00:00

Spelen met Engels verzamelt en bedenkt zelf alle lessen, met behulp van o.a.:

www.anglianetwork.eu
www.schoolsupport.nl
www.learnenglishkids.britishcouncil.org
learnenglishteens
www.123listening.com

www.toolsforeducators.com
www.enchantedlearning.com
www.bogglesworldesl.com
http://www.english-4kids.com
www.sparklebox.co.uk
www.englishforeveryone.org
http://www.eslflow.com
www.anglomaniacy.pl
www.eslgamesplus.com
www.nubeterengels.nl
www.eslflashcards.com
www.teach-this.com
https://en.islcollective.com/

Daarnaast heb ik nog een drietal onmisbare sites:

1. www.learnenglishkids.britishcouncil.org

Talloze liedjes en korte verhaaltjes met Engelse ondertiteling. Bij deze filmpjes ismeestal ook een werkblad te downloaden. Je kunt makkelijk op thema zoeken (rechts bij ´topics´), maar ook op ´read and write´ of ´listen and watch´. Voor de allerkleinsten is er ´Little kids´ met spelletjes, verhaaltjes en liedjes. Kinderen die al een beetje Engels lezen, kunnen online spelletjes spelen. Verder zijn er veel knutseltips, aansluitend bij de thema´s. Onder het kopje ´speak and spell´ wordt m.b.v. tekenfilmpjes de uitspraak geoefend.

2. www.bogglesworldesl.com

Op deze website staan zoveel werkbladen en flashcards, dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Gelukkig kun je klikken op ´site search´ en als je daar jouw thema intypt, krijg je vanzelf een heleboel suggesties. Zelf heb ik hier bijvoorbeeld leuke flashcards van ´superheroes´ gedownload, maar er zijn ook  grammatica werkbladen voor de bovenbouw en boardgames voor alle leeftijden. Neem eens een kijkje en als je iets niet kunt vinden, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

3. http://www.eslgamesplus.com

Een overzichtelijke site met een enorme hoeveelheid spelletjes en werkbladen, gerangschikt op thema. Klik op ´powerpoint´/ printables´ en je ziet wat de mogelijkheden zijn. Zelf vind ik de ´hidden pictures´ erg leuk: Je laat op het digibord een verstopt plaatje zien: bij elke muisklik komt er een stukje van het plaatje tevoorschijn: welke leerling ziet als eerste wat het is? Als je op ´classroom games´ klikt, zie je verscheidene spellen die je op het digibord kunt spelen. Mijn leerlingen vinden ´jeopardy´ ontzettend leuk: teams maken en raden maar! Ook hier zijn weer verschillende niveaus.

Ik zou het leuk vinden om jouw mening te horen over deze websites en of je ze hebt kunnen gebruiken voor je les!

leuke-websites-spelenmetengelsVerder is er veel materiaal te vinden opwww.youtube.com (zoekterm ´efl´ of ´esl´) en op de websites van de BBC, Cambridge University Press en Oxford University Press.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op via: info@spelenmetengels.nl.