Tips voor thuis (deel 1)

In dit blog geef ik tips voor ouders die hun (jonge) kinderen online Engels willen aanbieden. Deze tips zijn natuurlijk ook goed te gebruiken op school!

Online Engels leren

1. Learn English Kids:  Op deze site vind je heel veel liedjes, korte verhaaltjes, spelletjes, knutselideeën en werkbladen. Deze website is echt een aanrader! Niet alleen voor thuis, maar ook voor klassikale activiteiten rondom een thema en individueel werken op de computer (als je bijvoorbeeld wilt differentiëren).

2. Get squiggling: Tekenfilmpjes op YouTube van ongeveer 15 minuten. Speciaal voor kinderen vanaf vier jaar. Ze zullen natuurlijk lang niet alles snappen van wat er gezegd wordt, maar het leuke is dat ze mee kunnen tekenen tijdens het kijken. Zorg dus dat je potlood en papier hebt klaarliggen! Deze interactieve filmpjes worden helaas 2 of 3 keer onderbroken door reclame, maar het is toch de moeite waard. Kinderen krijgen zo heel veel Engelse input en zijn actief bezig dankzij het tekenen. Je kunt een filmpje kiezen dat aansluit op een thema dat op dat moment speelt.

LEES OOK: 12 YOUTUBE-KANALEN VOOR KLEUTERS

3. Pocoyo: Een kinderserie YouTube met afleveringen van ongeveer 25 minuten. Jonge kinderen zullen hier veel van leren: er wordt langzaam en duidelijk Engels gesproken.

4. Oxfordowl:  Op deze site kunnen kinderen online boekjes lezen en tegelijkertijd luisteren. ´Bij ´free e-books´ vind je vervolgens heel veel boeken op verschillende niveaus. Kinderen kunnen zelf de bladzijden omslaan en beslissen of ze de audio aanzetten. Er wordt langzaam en duidelijk gesproken met een brits accent. Je kunt selecteren op leeftijd. Bij de meeste boekjes vind je ook extra activiteiten, zoals bijvoorbeeld plaatjes op goede volgorde leggen. We hebben hier een heel uitgebreid blog over geschreven, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een account kunt aanmaken.

LEES OOK: LEZEN IN HET ENGELS, DEEL 1

5. Schooltv: Voor kinderen in de onder- en middenbouw zijn er de afleveringen van ´Engels met Raaf´ en ‘Engelse woordjes‘. Voor de bovenbouw is er ´What´s up´ en ´Science tube´. Bij de programma’s zijn werkbladen te downloaden.

6. Basisonderwijs.online: Handige verzamelsite met veel spelletjes en liedjes.

7. Learn English Teens: Geschikt voor de gevorderde leerlingen in de bovenbouw. Je kunt er filmpjes kijken (en er online opdrachten bij maken), fragmenten luisteren, teksten lezen, vocabulaire oefenen en spelletjes doen. Wil je eerst weten welk level jouw kind / leerling heeft? Doe dan de online test en je krijgt een globaal idee: test. Zelf gebruik ik deze site ook wel eens klassikaal om de luistervaardigheid te trainen (ik print de werkbladen dan uit).

8. News in levels: Hier kunnen kinderen uit de bovenbouw actuele, informatieve filmpjes kijken op drie verschillende niveaus. Als je op ´exercises´ klikt, kun je bijbehorende opdrachten downloaden.

LEES OOK: KORTE ENGELSE FILMPJES (BOVENBOUW)

9. Cambridge English: Vink aan welke vaardigheid je wilt oefenen en op welk niveau. vervolgens krijg je allerlei online oefeningen. Geschikt voor kinderen die al kunnen lezen in het Engels.

10. Cambridge Younger learners: Voor kinderen die al een beetje kunnen lezen en schrijven in het Engels, is deze site erg leuk. Diverse oefeningen.

BESTEL: THEMAPAKKET MY SCHOOL

Reacties zijn gesloten.

error: