Engels op schooltv

Op www.schooltv.nl kun je ook met Engels aan de slag! Een leuke aanvulling op de thema´s van jullie methode of gewoon als losse lessen.

1.  Onderbouw: Er zijn zes afleveringen van engelsmetraaf.jpg´Engels met Raaf´. De Engelse neef van Raaf komt op bezoek en samen leren ze de leerlingen de vocabulaire van thema´s als family, food, house, school, toys & animals. De liedjes worden steeds herhaald en dus al snel meegezongen door de leerlingen. Er is bijbehorend lesmateriaal te downloaden.

2. Midden- bovenbouw: Voor groep 6, 7 en 8 is er ´What´s up´. In zes afleveringen worden thema´s als  family, shopping, sports & school behandeld, met een doorlopend, spannend verhaal. In elke aflevering is een lied dat de meeste leerlingen erg leuk vinden om mee te zingen. Er is ook lesmateriaal te vinden voor elke aflevering.

3. Bovenbouw: Voor de gevorderde leerlingen in groep 8 is er ´Science Tube´, een zes-delige serie met wetenschappelijke onderwerpen, zoals light, bugs & green world.  Niet iedere leerling zal dit kunnen volgen, omdat het soms best snel gaat. Het is belangrijk om deze filmpjes goed in te leiden, zodat het thema en de vocabulaire begrepen wordt. Per aflevering zijn er bruikbare tips voor de leerkracht.

LEES OOK: ZELFSTANDIG WERKEN IN DE BOVENBOUW

error: