Incy wincy spider

Er zijn heel veel varianten van het liedje ´Incy wincy spider´ of ´Itsy bitsy spider´ te vinden op YouTube. We hebben er drie voor je uitgekozen, waarvan onze favoriet die van ´supersimplesongs´ is.

Bij het liedje van SuperSimpleSongs wordt de tekst eerst gesproken en daarna pas gezongen. Eerst rustig, dan snel en vervolgens juist heel langzaam (met een big spider). In dit filmpje, van Rockstar little, wordt het liedje veel herhaald en er wordt langzaam gezongen. Ook een leuke is deze van LearnEnglishKids (British council). Er wordt rustig en duidelijk gezongen. Bij dit liedje vind je ook de tekst en een werkblad via deze link. Dit is vooral interessant voor leerlingen die al een beetje kunnen lezen en meer uitdaging nodig hebben. In de tekst van het liedje kun je woorden afplakken en de leerlingen woorden laten invullen op de lege plekken. Deze woorden kun je onder aan de tekst zetten, zodat ze het kunnen overschrijven en niet zelf hoeven te bedenken.

BESTEL: THEMAPAKKET MY GARDEN

Voordat je gaat zingen

Voordat je het liedje op het digibord laat zien, ga je het eerst klassikaal zingen. Download flashcards van een spin, een regenpijp, up en down (bijvoorbeeld met pijltjes), regen en de zon. Je vertelt het verhaal aan de hand van de plaatjes en zingt daarna rustig het liedje. Vervolgens laat je de leerlingen meezingen. Je kunt natuurlijk ook de diverse flashcards van Spelen met Engels gebruiken.

Verzin bij elk zinnetje een gebaar, zodat de tekst makkelijker blijft hangen. Deze gebaren zullen de leerlingen vanzelf mee gaan doen als ze het liedje horen en/of meezingen.

BEKIJK: FLASHCARDS SPELEN MET ENGELS

Tijdens het zingen

Laat de leerlingen de gebaren die je vooraf hebt geoefend, nadoen terwijl ze meezingen. Laat niet gelijk de beelden van het liedje zien, want dan zijn de kinderen afgeleid. Ze zullen dan vergeten te zingen. Zing dus eerst een aantal keren het liedje met de muziek, zonder dat je het filmpje laat zien. Je kunt het ook voorzingen en dan het laatste woord weglaten (eventueel flashcard omhoog houden). De leerlingen vullen jou aan.

Na het zingen

Nadat je het liedje een aantal keer hebt gezongen en op het digibord hebt laten zien, is het natuurlijk heel leuk om het na te spelen. Dat kan door zelf met je vingers een spin te vormen, maar je kunt er natuurlijk ook eentje knutselen. Op deze pagina kun je bijvoorbeeld ´fingerpuppets´maken van de spin, de zon en de regen. Ook zijn hier kleurplaten en flashcards te downloaden. Nog meer werkbladen vind je op deze website. Wil je meer ‘kriebelbeestjes’? Bekijk dan eens de flashcards, werkbladen en spellen ‘Animals in my garden’ van Spelen met Engels.

LEES OOK: THE VERY BUSY SPIDER

error: