Halloween

Op 31 oktober is het Halloween, een typisch Amerikaans feest dat zijn oorsprong eigenlijk vindt in Ierland. Meer informatie over deze feestdag vind je hier.

In deze blog geef ik je een aantal tips voor de onder- midden- en bovenbouw om Halloween te vieren tijdens je Engelse les. Afhankelijk van het niveau van jouw groep en de tijd die je aan Engels kunt besteden, kies je uit de onderstaande activiteiten dat wat het beste bij jou past. Veel plezier.

LEES OOK: GRIEZELEN!

Onder- en middenbouw

Zoek op youtube naar de Halloween liedjes van Supersimplesongs, of klik op deze link. Bij deze liedjes horen allerlei leuke werkbladen en activiteiten die je kunt vinden op de site van super simple learning. Zelf heb ik een aantal jaar geleden de dvd besteld (inclusief alle werkbladen per liedje), maar er staat nu ook veel online. Denk aan leuke doolhoven, kleurplaten, lijntjes trekken naar het juiste plaatje, knutselideeën en natuurlijk ook handige flashcards.

Een leuk liedje is bijvoorbeeld ´Knock knock, trick or treat´, waarin veel herhaling voorkomt en waarbij leerlingen actief mee kunnen doen door de verklede Afbeeldingsresultaat voor halloween supersimplelearningpersonen uit te beelden (ghost, cowboy, ballerina, monster, witch, pirate). Er zijn diverse werkbladen en activiteiten die je gratis kunt downloaden op de site van Super Simple.

Kies één van de prentenboeken van ´Winnie the witch´ om voor te lezen. Hier kun je ook leuke filmpjes van vinden op YouTube en natuurlijk werkbladen bij downloaden. Bijvoorbeeld op deze site (eerst even gratis account aanmaken) of deze. De prentenboeken The Gruffalo of Room on the broom zijn natuurlijk ook zeer geschikt bij dit thema (klik op de links voor lesideeën bij deze boeken).

Als jouw leerlingen al de kleuren, nummers en lichaamsdelen kennen, kun je ze monsters laten tekenen door opdrachtjes te geven: ´Draw 1 purple face. Draw 3 red eyes. Draw 5 orange ears etc.´ Als iedereen klaar is, mogen ze hun monster een naam geven en aan hun klasgenoten laten zien.

BESTEL: THEMAPAKKET AUTUMN

Midden- en bovenbouw

In dit filmpje met Engelse ondertiteling zie je hoe kinderen in Groot-Brittanië Halloween vieren. Het gaat niet te snel en is zeer geschikt om de les mee te beginnen. Ik heb er zelf 7 vragen bij gemaakt die je hieronder gratis kunt downloaden. Ben je van plan om het filmpje twee keer te kijken? Zorg dan bij de eerste keer voor één of twee richtvragen (bijv. ´What are the names of the children in the video?´)

DOWNLOAD VRAGEN BIJ FILMPJE HALLOWEEN 1

Een ander leuk en heel vrolijk (maar behoorlijk snel) filmpje vind je hier. Echt een aanrader! Ook hier heb ik een aantal vragen bij gemaakt, die je kunt geven aan alle leerlingen of aan de leerlingen die al wat verder zijn met Engels en er geen moeite mee hebben om te luisteren, te kijken en te schrijven tegelijkertijd.

DOWNLOAD VRAGEN BIJ FILMPJE HALLOWEEN 2

Afbeeldingsresultaat voor flashcards halloween bogglesworld

Kunnen jouw leerlingen al goed lezen en schrijven in het Engels? Kies dan één van de werkbladen van bogglesworld of verzin een leuk spel met deze prachtige flashcards.  Als je de flashcards twee keer uitprint, kun je er bijvoorbeeld memory mee spelen of ´Find the same person´. Dit laatste doe je door iedere leerling een kaart te geven en van tevoren te oefenen met ´I am ..(invullen wat er op het kaartje staat) and you?´. Leerlingen gaan rondlopen en zoeken degene met precies dezefde kaart: `I am a boy dressed as a pirate and you?´, ´`No, I´m not. I am a witch flying on a broomstick´.

Via deze link kun je een makkelijk of moeilijk doolhof uitprinten (zoek het thema ´Halloween´). Op deze site staan ook nog andere spelletjes en werkbladen die je zelf kunt maken.

Mijn leerlingen zijjn gek op logikwizzen. Dat zijn puzzels die je aan de hand van clues moet oplossen. Via deze link kun je er eentje uitprinten die goed past het Halloween.

BESTEL: THEMAPAKKET WINTER

Meer werkbladen, knutselactiviteiten, zoek de verschillen en puzzels vind je hier. Je kunt met een gratis account diverse werkbladen downloaden, maar niet alles.

Een leuke quiz die je via Powerpoint klassikaal kunt spelen, vind je op deze site. Met handige uitleg!

Kijk ook eens bij deze andere blogs:
Griezelen
The Gruffalo
Spiders
Room on the broom

Reacties zijn gesloten.

error: