Farm animals

Met het thema ´Farm animals´ kun je een behoorlijk aantal lesuren vullen, zonder dat er een methode aan te pas hoeft te komen (of juist als aanvulling op de bestaande methode). Hieronder een kleine greep uit de verschillende lesactiviteiten die je kunt gebruiken, voor zowel de onder- als bovenbouw:

BESTEL: THEMAPAKKET FARM ANIMALS

Liedjes

Old Mac Donald had a farm´: Een bekend liedje waarvan vele varianten zijn te vinden op YouTube. Eén van de leukste is toch wel die van Super Simple Online. Op de website vind je niet alleen het liedje, maar ook bijbehorende flashcards  (met dierengeluiden) en kleurplaten. Met behulp van flashcards kun je je leerlingen eerst uitleggen welke dieren er in het liedje voorkomen. Daarna zing je het eerst langzaam zelf, terwijl je de flashcards aanwijst of omhoog houdt. Vervolgens zing je het liedje wat sneller, met de muziek. Zet niet gelijk het beeld erbij aan, want dan vergeten de kinderen te zingen en kijken ze alleen nog maar naar het filmpje.

oldlady

There was an old lady´: Een geweldig liedje over een oud vrouwtje dat allerlei dieren inslikt en zo steeds dikker wordt. Bij dit liedje kun je de diverse flashcards van Spelen met Engels gebruiken. Hiermee kun je weer opdrachten geven, bijvoorbeeld: ´Leg de dieren die het vrouwtje inslikt op goede volgorde´. Er is ook een bijbehorend werkblad te downloaden en de tekst van het lied op de site van learnenglishkids.  Varianten van dit liedje zijn te vinden op YouTube.

-‘Farm animals song‘: Een vrolijk liedje van ELF Kids videos, waarin alle bekende dieren voorkomen. Het zinnetje ‘Let’s take a walk around the farm’ (melodie ‘wheels on the bus”) zingen de kinderen al snel mee.  Aan het eind van het liedje kunnen de leerlingen gedag zeggen tegen elk dier afzonderlijk: ‘Goodbye dog, Goodbye sheep!’ etc.

-‘The animals on the farm’: Nog zo’n leuk liedje van Super Simple Songs. Hierin worden de dierengeluiden geoefend. Het liedje bevat veel herhaling en gaat steeds sneller. Bij dit liedje vind je verschillende werkbladen op de site van Supersimple. Van kleurplaten tot een gap fill opdracht. Het is natuurlijk ook leuk om na het zingen de flashcards te verspreiden over het lokaal. Jij maakt een dierengeluid en (een aantal) leerlingen lopen naar de juiste kaart.

BESTEL: WERKBLADEN FARM ANIMALS

Activiteiten

– Dieren raden: Geef de leerlingen een flashcard met een dier erop. Jij moet raden welk dier ze in hun hand hebben. Als je duidelijke gebaren maakt tijdens het vragen stellen, begrijpen de leerlingen wat je zegt. Bijvoorbeeld: ´Is it big?´ (maak een groots gebaar met je handen), ´Does it have a tail?´ (laat een staart zien met je handen bij je rug), ´Can it fly?´, ´Is it dangerous?´ etc. Leerlingen die al ervaring hebben met het stellen van vragen in het Engels kunnen elkaar natuurlijk vragen stellen. Je kunt ook een dier op hun rug plakken of op hun voorhoofd. Succes gegarandeerd!

– Dieren uitbeelden: De leerlingen beelden een dier uit (en maken eventueel het geluid erbij) en klasgenoten raden om welk dier het gaat: ‘Is it a pig?’, ‘Is it a horse?’.

– Ga ook aan de slag met de babydieren, zoals calf, piglet, kid en foal. 

– Je kunt diverse werkvormen met flashcards doen. Meer ideeën vind je hier: Flashcards (deel 1)

LEES OOK: DEAR ZOO

Prentenboeken

– ´The story of the little mole who knew it was none of his business´: Bijna alle leerlingen kennen dit grappige boek in het Nederlands, dus het is erg herkenbaar. Als je zelf niet zo goed Engels spreekt, zijn er op YouTube goede filmpjes van te vinden (klik bijvoorbeeld op de titel). Maak flashcards van de verschillende dieren en van de soorten poep die ze produceren. na het verhaal kun je hier leuke werkvormen mee verzinnen (bijv. ‘find your match’). Via deze link vind je prachtige kaartjes om hiermee aan de slag te gaan.

– ‘The very busy spider‘: Een prachtig boek van Eric Carle, waarin het ene na het (boerderij-)dier bij de spin langskom. De spider ‘ is too busy spinning his web‘. Door de vele herhalingen, zullen leerlingen al snel hardop mee ‘lezen’.

Pete the cat, Old MacDonald had a farm: Het liedje verwerkt in een boek! Zo kun je het eerst rustig voorlezen, voordat je gaat zingen. Kinderen die al een beetje Engels kunnen lezen, pakken het boekje sneller op als het in de ‘English Corner’ ligt. Een ander leuk boekje van Pete is: A day at the farm.

BESTEL: BINGO FARM ANIMALS

Reacties zijn gesloten.

error: