Engelse liedjes: Super Simple Songs

Als je als leerkracht op een basisschool Engelse liedjes wil zingen, maar er niet teveel voorbereidingstijd aan kwijt wilt zijn, dan raad ik je aan om de cd´s van Super Simple Songs te bestellen, op hun YouTube-kanaal te kijken of om op hun website te bezoeken: supersimpleonline.  Een enorme hoeveelheid liedjes die snel en makkelijk te leren en dus mee te zingen zijn. Ideaal voor groep 1 tot en met 5. Op de website staan bovendien veel tips over hoe je de liedjes kunt brengen en welke lesactiviteiten je kunt toevoegen. Je kunt er flashcards en zelfs werkbladen downloaden. Naast de drie standaard cd´s, zijn er ook de thema cd´s en dvd´s Christmas, Halloween en Animals. Op de dvd´s staan behalve liedjes, ook werkbladen, teksten en flashcards. Kortom: je krijgt waar voor je geld!

Leerzame Engelse liedjes

En? Ben je gelijk gaan kijken? Hieronder zie je welke liedjes je per thema kunt gebruiken:

Engelse liedjes per thema

 • Body: The bath song, One little finger, The Pinnochio, Head shoulders knees and toes, The skeleton dance (Bij deze liedjes wordt er lekker veel bewogen)
 • Colours: Red yellow green blue, I see something blue (Leerlingen moeten binnen bepaalde tijd iets in het lokaal vinden of aanwijzen van de kleur die in het liedje wordt gezongen. Als je twee leerlingen tegelijk laat zoeken, zorgt dat voor een spannend wedstrijdelement)
 • Animals: Old McDonald, The animals on the farm, Let´s go to the zoo, I have a pet, Wag your tail, Walking in the jungle en nog véél meer! Klik op: ´animals
 • Shapes: The shape song 1 & 2 (Leerlingen zoeken in het lokaal naar iets met vierkante, ronde, ovale vormen etc.)engelse liedjes
 • Clothes: Put on your shoes, This is the way we get dressed
 • Transport: Wheels on the bus (vrolijk liedje met veel gebaren)
 • Valentine´s day: Skidamarink
 • Food and drinks: Are you hungry?, Do you like broccoli ice cream?, Do you like lasagna milkshake? Do you like pickle pudding?, Do you like spaghetti yoghurt?, Who took the cookie
 • Days of the week: Days of the week
 • Weather: How´s the weather?
 • Opposites: Open shut them

De nummers Hello hello en Make a circle zijn ideaal om aan het begin van elke Engelse les te herhalen. De leerlingen zullen snel en al zingend in de kring gaan zitten voor een lesje Engels. Als afsluiter kun je Clean Up en Bye Bye Goodbye zingen.

Verder zijn er telliedjes, liedjes met betrekking tot dagen, maanden en het alfabet en de populaire liedjes If you´re happy and you know it, Bingo en Say cheese.

Voor meer informatie of tips over bepaalde liedjes, neem gerust contact met mij op. En mochten jullie je afvragen of ik soms een flinke bonus krijg voor het promoten van deze cd´s en de website…. Het antwoord is: Nee! 🙂  Ik deel dit met jullie, omdat ik en mijn leerlingen (tot en met groep 5) er zo ontzettend veel plezier aan beleven.

LEES OOK: WAT KUN JE DOEN MET EEN PRENTENBOEK?

Reacties zijn gesloten.