Party time!

Een veelvoorkomend thema in het basisonderwijs is ‘feest’. In dit blog krijg je tips om het thema ook in je Engelse lessen te betrekken. Have fun!

BESTEL: THEMAPAKKET FAMILY

Liedjes & filmpjes

Easy listening comprehension, the birthday party – English Club: Een korte animatie met een duidelijk Engels verhaaltje. Na het korte verhaal worden de zinnen los herhaald, zodat kinderen dit hardop kunnen nazeggen. Bij een derde herhaling worden de zinnen getoond (geschikt vanaf groep 6). Bij een vierde herhaling zie je de zinnen nogmaals, maar dan in een normaal tempo. Leerlingen kunnen hardop meelezen. Je kunt eventueel ook nog wat vragen stellen:

– At what time did the children come?
– What was Jimmy’s favourite game?
– How many candles were on the cake?
– What song did they sing?
– Did everybody have a good time?

My birthday party – BigBox: Leuk filmpje voor de onder- en middenbouw. Met Engelse ondertiteling. De vocabulaire gaat vooral over het weer.

Kids vocabulary: Birthday party items – Junior Learning centre: Een filmpje waarin diverse woorden voorbijkomen, zoals party hat, party blowers, confetti, streamers en buntings. De stem is nogal digitaal, dus het is leuker om het geluid uit te zetten en zelf de woorden voor te lezen. Bij een tweede of derde keer proberen kinderen de woorden na te zeggen.

In de midden- en bovenbouw kun je er een extra element aan toevoegen: Laat leerlingen na het filmpje (in tweetallen) zoveel mogelijk woorden opschrijven die ze hebben onthouden.

Peppa pig My birthday party: Een leuk filmpje voor de onderbouw. Peppa viert haar verjaardag. Kinderen zullen uiteraard niet alles begrijpen, maar het verhaal sluit heel goed aan bij de belevingswereld van kinderen in groep 1 t/m 4.

Happy birthday, this is for you – English singsing: Een kort dialoog voor kinderen vanaf groep 5. De Engelse ondertiteling kunnen ze gemakkelijk meelezen. Ook volgen er nog twee korte liedjes.

Pizza pizza party – Supersimplesongs: Vrolijk, eenvoudig liedje voor de onderbouw. Het gaat over pizza’s, maar door de herhaling en de bewegingen is het ook leuk voor het thema ‘party’.

Move Dance song for kids – Supersimplesongs: Interactief liedje om lekker even te bewegen. Want als het feest is, ga je natuurlijk dansen!

LEES OOK: DINOSAURS

 Voorlezen

Happy birthday Maisy: Prachtig flapjesboek voor de onderbouw. Klik op de titel voor een voorbeeldfilmpje. Te koop bij Practicum Educatief (met de code SpelenmetEngels krijg je 10% korting)

Pete the cat and the perfect pizza party: Als je dit thema wil combineren met het thema ‘food’ dan is dit een ideaal boek. Klik op de titel voor een voorbeeldfilmpje. Te koop bij Bol.com.

Little lizard’s big party: Eenvoudig boek met weinig tekst, dus zeer geschikt voor de onderbouw. Klik op de titel voor een voorbeeldfilmpje. Te koop bij Bol.com.

I’m invited to a party: Leuk verhaal van Elephant en Piggie. Gaat vooral over verkleden. Klik op de titel voor een voorbeeldfilmpje. Te koop bij Practicum Educatief (met de code SpelenmetEngels krijg je 10% korting)

Spot’s birthday party: Een eenvoudig boekje, gaat vooral over ‘playing hide and seek’, met leuke flapjes. Klik op de titel voor een voorbeeldfilmpje. Te koop bij Practicum Educatief (met de code SpelenmetEngels krijg je 10% korting).

The dinosaurs are having a party: Een mooi prentenboek op rijm, geschikt voor de middenbouw. Klik op de titel voor een voorbeeldfilmpje. Te koop bij Practicum Educatief (met de code SpelenmetEngels krijg je 10% korting)

Happy birthday from the very hungry caterpillar: Superleuk boekje om voor te lezen als er een leerling jarig is. En als je het maar vaak genoeg herhaalt, kunnen kinderen het misschien zelf wel ‘lezen’. Klik op de titel voor ene filmpje. te koop bij Bol.com.

The very hungry caterpillar’s birthday: Mooie prentenboek van Eric Carle, met herkenbare woorden en tekeningen.  Klik op de titel voor een voorbeeldfilmpje en voor een leuke activiteit om na het lezen te doen. Te koop bij Practicum Educatief (met de code SpelenmetEngels krijg je 10% korting).

 BESTEL THEMAPAKKET FEELINGS

Lesmateriaal

Spelen met Engels heeft een set van maar liefst 18 flashcards voor je gemaakt.

BESTEL: FLASHCARDS PARTY TIME

Op de site van Sparklebox vind je leuk materiaal om te gebruiken in de klas. Het is altijd even zoeken op die site, dus ik heb het overzichtelijk voor je gemaakt:

Compleet pakket om een ‘party’ te organiseren in je klas. Je kunt het als Zipfile downloaden. Met o.a. banners en uitnodigingen.
Diverse ballonnen
Zelf kaarten en boodschappenlijstjes maken
Happy birthday tekst
Handige woordmat
Extra materiaal (voor diverse werkvormen te gebruiken)
Flashcards met plaatjes en woorden (geschikt voor alle groepen)
Flashcards met woorden (geschikt voor de midden- en bovenbouw)

– Op islcollective vind je veel gratis werkbladen. Je kunt ze hier bekijken. Als je een gratis account aanmaakt, kun je ze downloaden.

– Op de site van Harper Collins vind je leuke activiteiten en opdrachten bij het boek ‘Pete the cat and the cool cat boogie’. Leerlingen kunnen lekker meedansen en enkele werkbladen maken. Een voorbeeldfilmpje van dit leuke boek vind je hier. Het boek is o.a. te koop bij Bol.com.

– De knutseljuf heeft leuke ideeën die je bijvoorbeeld met ballonnen kunt doen.

error: