Happy New Year!

In dit blog delen we ideeën om het nieuwe jaar te vieren in het Engels. Geen lessenserie van drie of vier weken, maar gewoon een liedje, een filmpje of een werkvorm die je tussendoor kunt doen.

Liedjes voor de onder- en middenbouw

Happy New Year – Tutoriales America: Veel muziek en weinig tekst, dus eenvoudig aan te leren: ´Ding Dong Diggy Diggy Dong, Happy New year to everyone. Ding Dong Diggy Diggy Dong, Diggy Diggy Ding Dong Dong´.

New year song for kids – The Kiboomers: Een vrolijk, interactief liedje waarbij de leerlingen de volgende zinnetjes leren en natuurlijk tegelijkertijd mee kunnen doen: ´Clap your hands, Wave your arms, Tap your toes, Shout Hurray!´

-New Year´s Day song for children – English languages Games: Een kort filmpje waarin een liedje wordt uitgelegd en voorgezongen door een enthousiaste juf die niet helemaal zuiver zingt 😉. Maar de tekst op de melodie van ´jingle bells´ is wel leuk bedacht. Je kunt natuurlijk ook zelf een tekst bedenken.

BESTEL: KERSTPAKKET ONDERBOUW

Activiteiten

Kleurplaten met ´Happy new Year´
-Kleurplaten & kaarten met ´Happy New Year´, deel 2
-Diverse werkbladen en activiteiten

BESTEL: FLASHCARDS WINTER

Liedjes & filmpjes voor de midden- en bovenbouw

Happy New Year – Gogo Lessons: Leuk, niet te kinderachtig, liedje met een eenvoudige tekst en een pakkend ´Happy New Year! Na na na na na´. Als je alleen de tekst in beeld wilt, kun je deze variant nemen: Happy New year song.

-Happy New Year – T-series Kids Hut: Zelf vind ik dit niet zo´n leuk liedje, maar ieder zijn eigen smaak. Er zit een goede beat in en je kunt de tekst meelezen. Oordeel zelf!

-Happy new year – Abba: Als je je leerlingen wilt laten lachen, kijk je natuurlijk even de videoclip van Abba. Het clipje is zonder lyrics, maar die vind je wel in deze variant: Abba Happy New Year Lyrics.

-Time for another year – Learn English Kids: Liedje om de maanden en seizoenen te leren. Bij het liedje kun je ook de tekst en een werkblad downloaden.

-Happy New year – Learn English Kids: Liedje waarin het Chinese nieuw jaar wordt gevierd. Ook bij dit liedje kun je de tekst en een werkblad downloaden.

Listening comprehension – ClubEnglish: Een filmpje waarin de luistervaardigheid wordt geoefend. Nadat je het filmpje 1x in z´n geheeld hebt gezien, worden de zinnen langzaam herhaald en wordt er aan de leerlingen gevraagd om de zinnen op te schrijven. In plaats van schrijven, zou ik de leerlingen de zinnen hardop na laten zeggen.

-British Holidays New year´s Day – LearnEnglish with EnglishClass: Een informatief filmpje waarin wordt uitgelegd hoe de Britten Oud & Nieuw vieren. Het gaat vrij snel, maar het heeft wel Engelse ondertiteling en een aantal begrippen worden in de linker bovenhoek uitgelegd.  Tip: Zet het clipje af en toe op stop, zodat er tijd is om te lezen of te herhalen (in het Engels natuurlijk!).

-English learning videos New Years´day – TwoMinuteEnglish: Een Amerikaans filmpje waarin verschillende dialogen worden getoond over plannen maken voor Oud & Nieuw. Dankzij de Engelse ondertiteling is het voor de bovenbouw wel te volgen.

BESTEL: KERSTPAKKET BOVENBOUW

Werkbladen, praten & lezen

New Year´s resolutions: Met dit werkblad kunnen kinderen goede voornemens combineren met plaatjes en ook nadenken over hun eigen goede voornemens.

– Diverse werkbladen voor ‘New year’s resolutions’ vind je op de site van Bogglesworld.

-Voor vergevorderde leerlingen zijn de korte teksten van LearnEnglishTeens zeer geschikt. Klik op de link en kies een tekst over New Year die bij jouw leerlingen past: Happy New Year!

– Spelen met Engels heeft 20 kaartjes gemaakt waarmee leerlingen in groepjes met elkaar kunnen praten over de kerstvakantie (dus te gebruiken in het nieuw jaar). Voor leerlingen die dit nog lastig vinden, zijn er tien extra kaartjes met eenvoudigere vragen.

DOWNLOAD: ´LET´S TALK ABOUT OUR CHRISTMAS HOLIDAYS´ 

-Diverse werkbladen en leesteksten vind je op de site van ISL Collective. Als je eerst een gratis account aanmaakt, kun je hier de leukste werkbladen downloaden: Worksheets New Year.

-Voor native speaking of zeer gevorderde leerlingen is er deze leestekst: New year Celebrations, met vragen die leerlingen online kunnen beantwoorden. Je kunt ook een werkblad downloaden (even naar beneden scrollen).

We wensen alle juffen en meesters een Gelukkig Nieuwjaar!

error: