3 korte spelletjes

* Paper Planes 

Zorg voor een grote doos of teken een grote cirkel op het bord. Laat alle leerlingen een papieren vliegtuigje vouwen. Vervolgens ga je vragen stellen aan elke leerling. De vragen die je stelt, zijn afhankelijk van het niveau van de leerling: ´How old are you´ / ´What is your favourite food?´ / ´What did you do yesterday?´ (use the past simple) / ´What´s the plural of fox?´ etc. Als de leerling de vraag naar tevredenheid beantwoordt, mag hij het vliegtuigje naar de doos of de cirkel gooien. Raak? Dan verdient hij een Engels dropje (of een sticker of een punt o.i.d.). Geef uiteindelijk alle leerlingen een beloning, dus ook de leerlingen die mis hebben gegooid!

LEES OOK: KLASSIKALE SPELLETJES

* Who are you?

Laat de leerlingen in een cirkel staan. Eén leerling staat in het midden met een blinddoek om. Draai hem een paar rondjes en laat hem dan een klasgenootje aanwijzen. Nu gaat hij erachter komen naar wie hij wijst door het stellen van vragen: ´How are you?´, ´Do you like dancing?´, ´Who is your best friend?´, ´What´s your favourite food?´ etc. Hij mag niet vragen: ´What´s your name?´. Als de naam van het klasgenootje is geraden, mag de volgende leerling. Het is bij dit spel wel belangrijk dat de leerlingen al wat Engels durven en kunnen praten.

Heb je een grote klas? Verdeel de groep dan in twee of drie kleinere groepjes, zodat leerlingen niet onrustig worden en met elkaar gaan kletsen.

LEES OOK: SPELLETJES VOOR TUSSENDOOR

* Who´s first?

Verdeel de klas in twee teams en zet ze in twee rijen. Als er een oneven aantal leerlingen is, dan is één leerling de jury. Fluister de voorste leerlingen een zin in hun oor, bijvoorbeeld: ´I like reading books´of, wat moeilijker: ´I would really like to have a million euros, so I can buy lots of things´. Als de eerste leerlingen het zinnetje hebben gehoord, start het spel. Het zinnetje moet zo snel, maar ook zo duidelijk mogelijk, worden doorgefluisterd naar de laatste leerling. De laatste leerling zegt de zin hardop. Is dit correct? Dan krijgt het snelste team een punt. Is het niet correct? Dan geen punt voor het snelste team, maar wél een kans voor het tweede team. Daarna gaat de voorste speler achter staan en begint de volgende ronde.

LEES OOK: SPELLETJES & SPELTAAL

Reacties zijn gesloten.

error: