Days and months – dagen van de week in het Engels

Er is zoveel te vinden op internet dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Als groepsleerkracht heb je amper tijd om Engels te geven, laat staan om uitgebreid te zoeken naar dat éne perfecte filmpje of liedje dat bij jouw Engelse les past. Dus dan maar weer de methode volgen, terwijl je best méér zou willen. monthsIn elke Engelse methode komt wel het thema ´days and months´ voor. Daarom nu een aantal tips die je zò kunt toepassen in je Engelse les.

Liedjes over de dagen van de week in het Engels

Voor de onder- en middenbouw is er op www.youtube.com behoorlijk wat te vinden aan liedjes rondom dit thema. Hier een aantal suggesties:
Months of the year song – Kids TV 123
Months of the year chant! – ELF Kids Videos
Months chant – Super Simple Songs
The months of the year song – MapleLeafHashima
Days of the week song – Kids TV 123
Karate Class – Oxford University Press
Time for another year – Learn English Kids
Days of the week song – Learning Station

LEES OOK: THE VERY HUNGRY CATERPILLAR

Voor de bovenbouw zijn deze liedjes misschien al snel te kinderachtig. Er is erg weinig te vinden dat aansluit bij leerlingen uit groep 7 en 8, maar ik denk dat onderstaande liedjes het dichtst in de buurt komen:
12Months! – Harry Kindergarten Music
Days of the week song – ToyBoxToons
How many days are there in a week? – Harry Kindergarten Music

FLASHCARDS & BINGO dagen in de week in het engels

– Print en lamineer flashcards waarop de dagen en maanden staan. Deze kun je ophangen in het lokaal. Als je ook de woorden ´today´, ´yesterday´ en ´tomorrow´ uitprint, kunnen de leerlingen elke dag oefenen met de kaarten door ze achter het juiste kaartje te hangen (dat kun je ook zien op de foto hiernaast).
Flashcards van Supersimpleonline
Flashcards Months
Flashcards months

-Heb je de dagen en maanden op verschillende manieren geoefend? Speel dan Bingo met deze bingokaarten.

LEES OOK: DAYS OF THE WEEK

DOOLHOF (spreekvaardigheid voor tweetallen)

Als de maanden en dagen eenmaal geoefend zijn met behulp van liedjes of rijmpjes, kun je de leerlingen laten spelen. Als ze kunnen lezen, is het doolhofspel erg leuk. Ga naar deze link en scroll naar ´months, dates, days´. Nu kun je uit verschillende doolhoven kiezen: Met zes, negen of twaalf vakjes. Stel je klikt op ´nine´, dan krijg je negen hokjes met maanden en dagen in je doolhof.

Bij doolhofpuzzle box vul je de namen van de dagen en maanden in.
Bij content square kies je voor ´text´, zodat de leerlingen de maanden en dagen kunnen lezen.
Bij path size kies je de moeilijkheidsgraad van het doolhof zelf.

Typ negen verschillende maanden en dagen in, print het doolhof uit en maak dan nòg een doolhof met andere dagen en maanden. Ook deze print je uit. Onder het ene doolhof schrijf je zelf nu de volgorde van het andere doolhof en vice versa.

Leerlingen gaan in tweetallen werken. Ze krijgen allebei een doolhof en zullen via smalle weggetjes alle negen vakjes moeten bereiken. Hòe ze die vakjes moeten bereiken weet hun klasgenoot, want die heeft dat onderop zijn blaadje staan. Hij zal zeggen: ´You start at January. Go from January to Tuesday. Go from Tuesday to April´ etc. De ene leerling leidt dus de andere door het doolhof heen.

Dit kunnen ze om de beurt doen (maar dan moet degene die praat wel lang wachten) of tegelijkertijd (leerling A zegt: ´You go from January to Tuesday´ en leerling B zegt: ´You go from December to Sunday´. Daarna kunnen ze allebei een lijntje gaan trekken totdat ze bij het volgende vakje zijn).

Leerlingen vinden dit een erg leuke opdracht, maar pas het doolhof wel aan aan het niveau van de leerlingen. Een te makkelijk doolhof is saai en een te moeilijk doolhof is demotiverend.

Werkbladen en spelletjes over de dagen van de week

wordsearch daysoftheweek
bob’s weekly schedule
Days of the week
days of the week cardgame
This is my week (drawing or writing)

 

Reacties zijn gesloten.

error: