Weetjes over de Engelse taal

Tien interessante feiten over de Engelse taal: 

-Engelse kinderen doen er gemiddeld drie jaar over om Engels te leren lezen op het niveau dat Nederlandse kinderen bij het Nederlands in een jaar halen. Wel beginnen de leerlingen in het Verenigd Koninkrijk al op vijfjarige leeftijd met lezen en schrijven, een jaar eerder dan bij ons.

-Een ´pangram´ is een zin waarin alle letters van het alfabet voorkomen:  “The quick brown fox jumps over the lazy dog”.

-Als je SWIMS op zijn kop zet, staat er nog steeds SWIMS.

-Het langste Engelse woord dat je kunt spellen zonder dat er letters herhaald worden is ‘uncopyrightable’.

-Er is geen Engels woord dat rijmt op month, orange, silver of purple. 

-De klank ´ie´ kun je in het Engels op zeven verschillende manieren schrijven. Dat zie je in deze zin:  ‘He believed Caesar could see people seizing the seas’.

-Er is één woord in het Engels met maar liefst 5 klinkers achter elkaar: “queuing”.

-Het meest gebruikte zelfstandige naamwoord is ´time´.

-De lettercombinatie ´ea´ kun je op vier verschillende manieren uitspreken: sea, dear, heart, pear.   

-Jarenlang stond het woord ‘Dord’ in het Merriam-Webster Engelse woordenboek. De fout ontstond doordat de scheikunderedacteur van het woordenboek een notitie naar de drukker stuurde. Hij wilde het woord density (dichtheid) toevoegen als een mogelijke betekenis van de afkorting D of d (in het Engels: D or d). Per ongeluk werd het onzinwoord ‘Dord‘ opgenomen. Pas zeven jaar later, in 1939, werd de fout opgemerkt en hersteld, nadat het al door verschillende andere woordenboeken was overgenomen. Dord staat nu bekend als een spookwoord.
Bron: hillwalktours

Reacties zijn gesloten.

error: