Voor elke wens is er een passende studiedag. Je kunt als school een combinatie van verschillende workshops aanvragen of juist een onderdeel uitdiepen. Na telefonisch overleg, waarin de wensen en behoeften van jullie team worden besproken, maakt Spelen met Engels vrijblijvend een offerte.

Bekijk de verschillende workshops voor meer informatie. Ontbreekt er volgens jou een belangrijk thema? Dan maakt Spelen met Engels een studiedag op maat.

“Omdat onze vvto-school sterk groeit, hebben we veel nieuwe collega’s. Het is een uitdaging om het niveau van Engels hoog te houden en daarom zochten we naar een speelse manier om input te geven aan het team. Voor sommigen meer ter opfrissing en inspiratie, voor andere collega’s is alles nog nieuw. Ook wilden we handvatten krijgen om meer en makkelijk CLIL in te zetten. Teambreed is beter dan een paar collega’s.

“Samen met een andere bovenbouwleerkracht had ik al eerder de workshop ´CLIL & actieve werkvormen´ gevolgd tijdens een symposium in het voorjaar van 2016. De aanpak en het enthousiasme van Lauren maakten indruk op mij. Daarom kozen we voor ´Spelen met Engels´ toen we op zoek waren naar input voor ons team. In overleg met Lauren hebben we de inhoud van de twee studiemiddagen samengesteld: ´English is easy!´ en ´CLIL, hoe pak je het aan?`.

De workshops bij ons op school waren verfrissend, enthousiast, zeer inspirerend en laagdrempelig. Door het speelse karakter waren de studiemiddagen goed te doen na een hele dag voor de klas (ook niet onbelangrijk). Zo leuk kan leren zijn! Lauren´s aanpak past bij onze school en bij wat wij willen.”

Petra Kreule - Koningin Emmaschool, Zwolle
2019-05-07T13:12:36+00:00

Act it out!

"Ik heb geleerd dat je als leerkracht fouten mag maken. Ik ben nu meer gemotiveerd om alles in het Engels te doen. De methode kan de leidraad blijven, maar ik ga als leerkracht voo [...]

2019-05-07T13:30:19+00:00

English is easy!

"Een deel van ons team was nog onzeker in het geven van Engels: Kan ik het, hoe krijg ik er plezier in, hoe maak ik het eigen? Twee collega´s hadden al eens een workshop bij Spelen [...]

2019-05-07T13:33:45+00:00

Let´s move!

“We gaan zeker aan de slag met alle praktische ideeën. Jouw workshop was de meest aansprekende en enthousiasmerende van alles wat we op de conferentie gehoord en gezien hebben. We [...]

2019-05-07T13:34:37+00:00

Let´s sing!

"Door de verschillende werkvormen blijf je bij de les en vliegt de tijd voorbij. De activiteiten zijn direct te gebruiken in mijn groep en de reader met bronnen is heel handig. Ver [...]

“Onze oude methode voor Engels was te frontaal en dus zochten we naar manieren om het vak Engels meer te integreren in ons dagelijks onderwijs. Onze vvto-coördinator was daarom al regelmatig te vinden op de site van ´Spelen met Engels´ en zo kwamen we terecht bij Lauren voor de meerdaagse vvto-training.

De training was praktisch (´learning by doing´) en creatief. Er was voldoende afwisseling tussen theorie  en werkvormen. Het team heeft de studiedagen ervaren als laagdrempelig, leerzaam, praktijkgericht en inspirerend. Er heerste een prettige, ontspannen sfeer. We hebben ervaren hoe belangrijk het is om plezier te hebben bij het leren van Engels en dat je als leerkracht je leerlingen dus vooral een veilig en positief gevoel geeft: Alles is goed, als je maar durft en doet.

Dankzij het vierfasenmodel kunnen we zelf thema´s uitwerken en doelen bedenken. Dit vergt natuurlijk wel goede voorbereiding en tijd. Samen met Lauren gaan we nog brainstormen over de doorlopende leerlijn, hoe we willen toetsen en andere mogelijkheden voor de toekomst.”   

Martijn van Kooten, directeur, Van Harteschool, Houten

“We geven al jaren Engels vanaf groep 1 en we zochten een inspirerende workshop om het team weer even een ´boost´ te geven. Na een telefoongesprek met Lauren, waarin we onze wensen op tafel legden, kwamen we tot de conclusie dat de anderhalf uur durende workshop ´English is easy!´ goed bij ons zou passen.

Het werd een superleuke, sprankelende en interactieve ochtend, waarin we spelenderwijs met Engels aan de slag gingen. De werkvormen zijn direct toe te passen in de klas. Het werkte zeer aanstekelijk en je krijgt er energie van! Engels moet je gewoon gaan DOEN!”