Tekenen & spreekvaardigheid, deel 1

De meeste kinderen zijn gek op tekenen. Sommigen vinden het spannend, omdat ze een bepaald resultaat verwachten en het dan nooit zo goed is als van tevoren bedacht. Anderen hebben een ´growth mindset´ en geloven dat ze het gewoon kunnen leren door het veel te proberen. In deze video leg ik je uit hoe je tekenen kunt combineren met Engels. Het gaat hierbij niet om het resultaat (‘de perfecte tekening´), maar om het begrijpen en spreken van de Engelse taal.

BESTEL: DESCRIBE AND GUESS

4 stappen

Ik raad je aan om de vier stappen die ik in het filmpje noem, ook daadwerkelijk te doorlopen, zodat je niet te snel ´output´ van de leerlingen verwacht. Ga uit van minimaal twee lessen. Aan het eind van de laatste les, kunnen jouw leerlingen zelf een tekening, plaatje of foto omschrijven aan een klasgenootje. Ook zie je in het filmpje een kort voorbeeld uit de praktijk.

LEES OOK: TEKENEN & SPREEKVAARDIGHEID, DEEL 2

Werkbladen

Wil je graag de werkbladen die ik in de video laat zien? Mail dan naar: info@spelenmetengels.nl.
Wil je graag meer van dit soort werkvormen ervaren? Niet alleen voor jezelf maar ook voor je collega´s? Kijk dan eens bij workshops voor meer informatie of volg de online cursus ‘Spelen met Engels 1‘.

Veel plezier met deze tekenlessen en laat me weten hoe het is gegaan!

 

Reacties zijn gesloten.

error: