Nuffic

Steeds meer basisscholen houden zich bezig met internationalisering. En Engels is daar natuurlijk vaak een onderdeel van. De organisatie voor internationalisering in het onderwijs, Nuffic (voorheen Europees Platform) kan hierbij helpen.

Hun vernieuwde site is heel uitgebreid en je moet er echt even de tijd voor nemen. Geef je al vvto-Engels of ben je van plan hiermee te beginnen? Bekijk dan bijvoorbeeld eens de informatie over de subsidie. Bespreek met je team wat jullie doelen voor Engels en/of internationalisering zijn en schrijf een beleidsplan.

Voor elke aanvraag geldt de voorwaarde dat minimaal 20% van het totale budget door de school wordt gefinancierd. Voor curriculum vvto/ tto geldt de voorwaarde dat 50% van de totale kosten besteed wordt aan (na)scholing vvto/tto van de leraren en/of aan de aanschaf van lesmateriaal. Ook voor de didactische trainingen van Spelen met Engels kun je dus subsidie krijgen.

Verder is er een handig document met een checklist voor het kiezen van een methode. Alle methodes worden hier genoemd, maar ook tips voor prenten- en leesboeken en manieren van toetsen.

BESTEL: DOELEN VOOR ENGELS VANAF GROEP 1

Je kunt via de site ook inspiratie opdoen om samen te werken met een school in het buitenland, ook wel E-twinning genoemd. Er is een gratis online cursus te volgen, zodat je weet hoe je met E-twinning van start kunt gaan. Overigens zou ik hier pas mee beginnen als je al minimaal twee jaar Engels geeft vanaf groep 1 of als je ervaring hebt met projectmatig werken.

LEES OOK: CLIL TRAINING

error: