Subsidie voor Engels op jouw school

Steeds meer basisscholen houden zich bezig met internationalisering. En Engels is daar natuurlijk vaak een onderdeel van. De organisatie voor internationalisering in het onderwijs, Nuffic (voorheen Europees Platform) kan hierbij helpen. Als je op de link klikt, vind je informatie over vroeg vreemde talen onderwijs en internationalisering.

Subsidie

Geven jullie al Engels vanaf groep 1 of zijn jullie dat van plan? Dan kun je subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld de didactische trainingen van Spelen met Engels, voor de online cursussen én voor het lesmateriaal dat Spelen met Engels ontwikkelt. Je vindt meer informatie over deze subsidie via deze link:  Internationalisering funderend onderwijs.

Bespreek met je team wat jullie doelen voor Engels en/of internationalisering zijn en schrijf een beleidsplan. Een voorbeeld van zo’n beleidsplan kan ik je per mail toesturen.

Voor elke aanvraag geldt de voorwaarde dat minimaal 20% van het totale budget door de school wordt gefinancierd. Voor curriculum vvto/ tto geldt de voorwaarde dat 50% van de totale kosten besteed wordt aan (na)scholing vvto/tto van de leraren en/of aan de aanschaf van lesmateriaal. Ook voor de didactische trainingen van Spelen met Engels kun je dus subsidie krijgen.

Verder is er een handig document met een checklist voor het kiezen van een methode. Alle methodes worden hier genoemd, maar ook tips voor prenten- en leesboeken en manieren van toetsen. Misschien komen jullie wel tot de conclusie dat jullie zonder methode gaan werken, dat kan natuurlijk ook.

BESTEL: DOELEN VOOR ENGELS VANAF GROEP 1

Je kunt via de site ook inspiratie opdoen om samen te werken met een school in het buitenland, ook wel E-twinning genoemd. Er is een gratis online cursus te volgen, zodat je weet hoe je met E-twinning van start kunt gaan. Overigens zou ik hier pas mee beginnen als je al minimaal twee jaar Engels geeft vanaf groep 1 of als je ervaring hebt met projectmatig werken.

Mocht je vragen hebben over het schrijven van een beleidsplan, over het stellen van doelen voor Engels bij jullie op school, over de inhoud van de trainingen van Spelen met Engels of over iets anders met betrekking tot Engels bij jullie op school. Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op: info@spelenmetengels.nl

LEES OOK: CLIL TRAINING

error: