Loading...

Voor leerkrachten

/Voor leerkrachten
Voor leerkrachten 2017-04-15T12:26:11+00:00

Sommige leerkrachten vinden het geweldig om Engels te geven en doen het met veel plezier en liefde. Andere leerkrachten vinden het spannend, zijn onzeker over hun eigen vaardigheden of vinden de methode maar niks. Sommigen zullen zeggen dat er geen tijd is voor nascholing of dat Engels niet past in het rooster, want de leerlingen moeten al zoveel. Een klein aantal leerkrachten is bang dat het leren van Engels ten koste zal gaan van andere belangrijke vakken zoals rekenen en wereldoriëntatie.

Hoe je ook denkt over Engels in het basisonderwijs: ik ben ervan overtuigd dat élke groepsleerkracht met plezier Engels kan geven. Ook de leerkrachten die er zeker van zijn dat het niks voor hen is, kunnen vol enthousiasme inspirerende lessen bedenken die aansluiten bij hun manier van lesgeven én bij de verschillende leerstijlen binnen de groep. 

Alice Schotanus, vvto-coördinator Louise de Colignyschool:
“De workshops van Spelen met Engels bevatten altijd in de praktijk geteste lesinhouden en dat is erg fijn! Ook zijn de werkvormen zonder al te veel moeite of materialen bij wijze van spreken de volgende dag in je groep uit te voeren! Door het persoonlijke contact met Spelen met Engels en de mogelijkheid om workshopinhoud aan te passen aan de leervraag van de school is de samenwerking erg fijn.”

Spelen met Engels is er voor leerkrachten die…

20160511_115047…Training nodig hebben i.v.m. de invoering van Engels op hun school
…Training nodig hebben i.v.m. de invoering van CLIL op hun school
…Zelfverzekerder voor de klas willen staan als ze Engels geven
…Behoefte hebben aan verschillende werkvormen
…Leerlingen beter & vaker Engels willen laten spreken
…Af en toe (of misschien wel altijd) zonder methode willen werken
…Dat wat ze leren direct willen toepassen in hun eigen klas
…Houden van bewegen en spelen
…Creatief (willen) zijn
…Hun leerlingen graag uitdaging bieden
…Zich realiseren dat ieder kind uniek is en op zijn/haar eigen manier leert
…Spelenderwijs Engels willen leren én willen geven

Training & workshops:
Kijk voor meer informatie op de betreffende pagina´s of neem vrijblijvend contact op via: info@spelenmetengels.nl of 06-18949848.

Wat zeggen collega’s over de workshops?

“Het was inspirerend, motiverend, positief en ontspannen. Veel leuke en nieuwe werkvormen. Het stappenplan om Engels te gaan spreken in de klas gaan we zeker gebruiken.”  – Marjan van den Heuvel (VPCBO Ichthus, Huizen) 

De workshops ´Act it out!  en ´Let´s speak English!´ waren inspirerend, leerzaam, laagdrempelig en motiverend. De spelletjes kan ik goed gebruiken in de klas.”  Sabiena Veenhuizen (´t Sterrenpad,  Nuis)

“De workshop ´CLIL & actieve werkvormen´ was inspirerend en pakkend. Je bent heel enthousiast. Veel praktische oefeningen en spelletjes, die ik zò morgen kan inzetten.” – Petra Keule

Lees meer reacties van collega’s op de pagina: Wat zeggen collega’s over Spelen met Engels?