Engels materiaal

Engels materiaal

Afgelopen week kreeg ik een mail met de vraag waar je gemakkelijk Engelse spelletjes en boeken kon vinden. Ik heb deze juf toen een aantal sites doorgegeven, maar is het niet veel handiger als ik dit deel op mijn website? Dus hieronder wat tips voor Engels materiaal in de klas:

1. Op www.schoolsupport.nl vind je de volgende items:
Legpuzzels: Leuk om in tweetallen te doen en op zo´n manier extra vocabulaire te leren: 
Rondo´s met de vormen van de Past simple: Hier kun je spelendenderwijs de verleden tijd mee leren. Meer hierover in de workshop ´spelen met grammatica´.  
Oefenen met thema´s:  Een doos met zes spellen. Ik heb deze zelf niet, dus ik kan er geen oordeel over geven.

2. Op www.learningresources.com zijn heel veel communicatieve en creatieve spelletjes te vinden. Ik zou hier alles wel van willen hebben! Aanraders zijn de dobbelstenen met ideeën voor spreken en schrijven (bovenbouw uiteraard).

3. Op www.sparklebox.co.uk vind je mooie posters, banners, werkbladen en flashcards. Op de site zelf is het lastig zoeken, dus je kunt beter op Google intypen wat je nodig hebt. Bijv: ´water flashcards sparklebox´, dan krijg je direct de juiste link. Ook kun je er posters downloaden voor de dagelijkse routine in de klas, zoals ´What´s the weather like?´en ´What View Preview day is it today?.

4. Op de site van www.trendenterprises.com vind je posters, spelletjes en flashcards. Even zoeken op ´english language´ of ´language arts´ of gewoon op deze link klikken.

5. Op www.bol.com koop ik zelf altijd mijn Engelse prentenboeken, zoals die van Julia Donaldson (bijv. The Gruffalo), Eric Carle (bijv. The very hungry caterpillar) en  natuurlijk Pete the cat. Ook via de site www.darsy.nl kun je prachtige prentenboeken en leesboeken bestellen.

6. Vlaggetjes en andere items voor in je klaslokaal, vind je hier. Het is belangrijk om Engels zichtbaar te maken in je klas en op school. Meer hierover lees je in de blog over The English Corner.

7. Bij de Action en Flying Tiger koop ik vaak kaartjes of spelletjes met plaatjes, waar geen Nederlandse woorden op staan. Deze plaatjes komen altijd van pas in de Engelse les voor het aanleren of herhalen van vocabulaire.

Een jaar geleden kocht ik een groot aantal spellen van iemand die stopte met haar bedrijf. Ik heb nog een paar spelletjes dubbel en dus geef ik er eentje weg: ´Colours & shapes Bingo´. Ik betaal zelfs de verzendkosten. Het enige dat je hoeft te doen, is naar de facebookpagina van Spelen met Engels  te gaan en het berichtje van het Bingospel te liken en / of te delen. Heb je geen Facebook? Stuur dan een berichtje via de mail: info@spelenmetengels.nl. Op vrijdag 15 september 2017 maak ik de winnaar bekend. Gerelateerde afbeelding

2017-09-10T10:45:50+00:00