De – ing vorm (present continuous)

/, Lesmateriaal/De – ing vorm (present continuous)

De – ing vorm (present continuous)

Deze week een korte blog over de Present Continuous, oftewel de ´-ing vorm´. Het is een grammatica onderdeel dat aan het begin van elke methode behandeld wordt, omdat het een vorm is die je dagelijks gebruikt en ook makkelijk kunt vergelijken met de Present Simple.present continuous

Je kunt je leerlingen werkbladen geven, waarop ze herhaaldelijk zinnetjes moeten schrijven in de Present Continuous of werkwoorden moeten aanpassen door er -ing achter te schrijven. Werkbladen die waarschijnlijk best saai zijn en die ze sowieso op de middelbare school nogmaals krijgen.

Je kunt je leerlingen ook laten Spelen met Engels! Laat één leerling voor de klas staan en geef hem een kaartje met een activiteit (bijv. skiën, voetballen, koken, tennissen, piano spelen, de hond uitlaten, lezen of vechten). De leerling beeldt de activiteit op het kaartje uit, de rest van de groep raadt wat hij / zij doet: ´Are you reading?´, ´Are you playing tennis?´ etc. De leerling antwoordt met ´Yes, I am´  of  ´No, I´m not´. Deze chuncks (standaard zinnetjes) heb je van tevoren geoefend of op het bord geschreven. Je kunt dit uiteraard ook doen met de vormen van ´he, she, it, we, you & they´

mrbeanOp www.youtube.com zijn veel filmpjes te vinden waarin de present continuous wordt behandeld, zoals Mr. Bean of Roadrunner. Typ de volgende zoektermen in en je komt er vanzelf:

Present continuous – anabdp
Present continuous ´the simpsons´
Present continuous verb tense pt6, what is he doing? – fun English
Present progressive with mr bean – luckylightt
Present continuous roadrunner – loannis terzis
Present continuous, Lemon tree song – lilia meza

Als je dan tòch nog graag een werkblad geeft, kijk eens op http://www.anglomaniacy.pl/grammar-printables-tenses.htm#continuous . Op deze website staan ook leuke flashcards, waarmee je bijvoorbeeld memory kunt spelen.

2016-09-05T19:35:57+00:00