10 tips voor Engels bij kleuters

/, Lesmateriaal, Tips/10 tips voor Engels bij kleuters

10 tips voor Engels bij kleuters

1.Input is het allerbelangrijkste bij het leren van een taal. Hoe meer input een kind krijgt, hoe meer hij leert. Praat dus altijd, of in ieder geval zoveel mogelijk, Engels tijdens de Engelse les.20161024_133752

2.Maak gebruik van gebaren, mimiek en aanwijzen. Leg woorden uit met je handen, met bewegingen, met flashcards en met voorwerpen uit de klas. Zo hoef je niet te vertalen, maar blijf je Engels spreken.

3.Praat langzaam en gebruik taal die bij het niveau van de kinderen past.

4.Maak plezier met je leerlingen. Laat zien dat jij geniet. Speel mee.

5.Laat je leerlingen weten dat ze niet alles hoeven te begrijpen en dat ze ook gewoon in het Nederlands mogen antwoorden. Veel kleuters zitten in een ´stille periode´: ze nemen eerst de taal in zich op voordat ze het zelf gaan spreken. Ieder leert op zijn eigen tempo.

20160111_1127096.Wees zelf niet bang om fouten te maken en straal dat ook uit naar je leerlingen.

7.Wissel zoveel mogelijk af in werkvormen: spelen, bewegen, zingen, voorlezen, werkbladen, spelletjes en een filmpje op het digibord.

8.Sluit aan bij de thema´s waar je op dat moment al mee bezig bent in de klas (denk aan kleuren, vormen, de seizoenen, dieren, familie, school of je woonomgeving).

9.Verbeter geen fouten, maar herhaal dezelfde zin op ene correcte manier. Of stel een vraag waarin je de juiste vorm laat horen. Als een leerling bijvoorbeeld zegimg_2813t: ´I eated a banana´, kun je antwoorden met: ´Really? You ate a banana this morning?`.

10.Het leren van een vreemde taal gaat bij kleuters altijd spelenderwijs.

2016-11-10T13:29:35+00:00